Hissa och dissa

2012-05-29, kl. 07.30

Hissa och dissa - det skulle jag kunna ha som utgångspunkt för bloggskrivandet. Varje morgon - hissa något och dissa något.

Isåfall börjar jag idag med att hissa (det positiva först). Tänk så bra att jag inte kunde sova igår kväll (kors i och taket) för då läste jag nättidningarna och upptäckte jag en
insändare av Ylva Mjärdell - en insändare som uppenbarligen varit i papperstidningen men som jag missat. Bra insändare oc bra kommentar - "det goda medabetarskapet förblir en dröm på grund av det bristande ledarskapet". Och så det faktum att vi har hierarkier/system - inte minst inom offentlig sektor - som göder de rädda och små cheferna.

Så dissar jag det faktum att jag inte kunde sova igårkväll. Sussade in så gott under Vetenskapsen värld, vaknade lagomt till Borgen och halkade sen över till något mordfall. iaf var klockan närmare midnatt när jag reste mig ur sköna soffan. Och då var det kört - att sova.

Och helt plötsligt var jag involverad i en gräsbrand i Rödupp. Via Thomas. Ulrika och Amanda och med hjälp av FB. Två svanar som mötte döden mot en högspänningsledning och som förorsakade en gräsbrand. Som Amanda skrev - tur att båda "gick åt" - den kvarvarande hade iaf sörjt ihjäl sig.

I spåren av DN och Caremaaffären har konstaterats att det går att skriva artiklar - utan att ljuga. Genom att bara välja rätt fakta och utelämna det som inte passar in så kan man ge en fullständigt skev bild. Har tydligen skrivits om detta i Dagens Samhälle - måste försöka få tag i den utgåvan. Nå slutsatsen från någon inblandad var iaf - lita aldrig på något som står i tidningen.

Tänkte på det när jag läste ledaren i Kuriren dag. Johan Eriksson påstår att regeringens satsning på fler poliser och starkare rättssamhälle visar att svenskarna känner sig så mycket tryggare. Bakom formuleringen "Folk känner sig tryggare och fler har större förtroende för rättsväsenhet än tidigare". Den sanningen motsäger ju inte att fler också kan känna mindre förtroende... och att folk kan känna sig otrygga...

Och i sanningens namn så kanske det inte heller är korrekt att jämföra uppklarande siffror rakt av mellan olika länder - men gapet är väl tillräckligt stort för att våran polis bör vara självkritiska?

Idag hissar vi för Yvonne och Jeanette - och för att jag ska träffa en spännande främling idag.

Dissa kan jag föresten det faktum att jag inte kom ut på nätet i morse.

Och så hoppas jag vi alla kan hissa för en dag som kommer när vi så småningom summerar den ikväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback