Omprogrammerat

2012-05-07, kl. 07.00

Måndagmorgon - men själv har jag programmerat om veckan så att detta är söndag. Har alltid haft svårt att ta ut komptid - och efter alla dessa år har jag kommit på det. Jag lekte lördag hela dagen igår - eftersom jag jobbade den riktiga lördagen - och eftersom det var lördag igår är det förstås söndag - och ledigt - idag.

"Lördagen" var riktigt lat - var inte längre än att jag var ut och matade fåglarna. De stackarna som också överraskades av snön. I övrigt var det bara lite plock, lite läsning, lite "datorvandring". Och så middagsvila på hockeyn då Finland spelade.

Sen såg jag förstås
partiledardebatten och efterföljande aktuellt som analyserade den. Jag delar uppfattningen som KG Bergström framför just nu i TV - alla klarade sig riktigt bra och att det blev en riktigt bra debatt.

Undrar om jag hörde rätt? När Löfven reflekterade över om alla partier skulle vara kvar efter nästa riksdagsval - tyckte jag precis att Hägglund contrade med "hoppas du klarar dig kvar".

Jonas fastnade i den "arga fällan" enligt Aftonbladets ledarskribent Pettersson. Medan KG tycker att Sjöstedt och Björklund var bäst vid sidan av de stora elefanterna. Fridolin bra enligt Pettersson - men något för stor kostym ibland.

Håller dock inte med Pettersson om att Reinfeldt var arrogant - men blev bättre i andra halvan. Tyckte bara både han och Löfven var så inibängen tråkiga - särskilt i början var det svårt att finna tillstymmelse till leeende.

Kuriren toppar idag med att Sjöstaden har för få båtplatser men för mig är det underrubriken - Tillbaka till jubilerande lokverkstaden som blir aha-upplevelsen. Minsann min gamle skolkompis Stig Selberg på Kurirens etta.

Och min gamla arbetskompis från tiden på revisionsbyrå Anders Rönnqvist blev utkastad från moderaternas länförbundsstyrelse liksom min gode vän Bo Hultin. Har lite svårt att se förnyelsen i de personer som ersatte "mina grabbar"? Källa NSD.

Annars toppar NSD med fortsättningen av Dokument Prästholmen - en läsning som kan ge frossbrytningar för hur dåligt integrationen handhas.

Gläds oerhört över polisens tillslag mot hembrännare. Tänk om vi alla höll och till de riktlinjer, regler och lagar som satts upp för att vi alla ska kunna trivas och samsas. Precis som Samer Al Wessi säger: "När andra tar sig friheter upphör vår frihet". Klockrent liberalt!!

Carina och Carita har namnsdag. Grattis!

Nu ska jag fortsätta njuta denna måndag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback