Vemod

2012-05-31. kl. 07.00

Lite vemod - inte för sista dagen i maj - men väl för gamla
centralhotellets sista dag - inte mycket kvar nu. Fast egentligen försvann värdet på det där kvarteret då Brandfors Järn försvann - och med den också kontorsvåningen där Carl Olssons fastigheter hade sitt och där jag var ibland utlånad från bokföringsbyrån.

Gårdagen var okej - dock är jag inne i en dålig spiral då jag blir kvar för länge på jobbet och inte blir det någon träning heller. Promenad "blodomloppet" - nä vädret ser kyligt och mindre inbjudande ut. Och på gymmet håller de på att byta golv så all styrketräning är i nedreplan - trångt och inte som där uppe. Skäl att inte träna alltid lika lätt att hitta.

Idag rekommenderar jag läsning av insändare i Kurirens pappers - "Därför älskar jag jobbet i hemtjänsten" - vi har många "Jennifer" där - och målet ska förstås vara att alla ska ha henns inställning.

När vi ändå kolla in insändarsidan på Kurien så läs om Snabelhuset i Boden också. Inte mindre än en skandal om Bodens kommun köper tillbak det huset. Må så vara att Bosse Strömbäck inte köpte det som något ekonomiskt klipp - men nog köpte han det som ett politiskt klipp. Och nu får karln faktiskt stå sitt kast.

För övrigt var det intressant att igår få ta del av Socialstyrelsens granskning av olika utförare inom äldreomsorgen - dvs kommunen contra privata utförare. Och inga kvalitetsskillnader - lite olika på olika parameterar men som helhet ingen skillnad. Glädjande - kanske så kan debatten mera handla om att förbättra där det behövs än att slå varann i huvudet med vilken utförare det för stunden är som missköter sig.

Ser också att DN har fullt sjå att försvara sig för "avslöjandena" om det som man fortfarande kallar "Caremaskandalen" - trots att det är i namnet det stora felet ligger. Precis som Socialstyrelsens utredning visar är det inte utföraren som gör skillnad, Carema har många bra verksamheter - inte minst i Haparanda - men Koppargården var en skandal. Liksom den var en skandal då den var i kommunal regi - innan Carema tog över.

Själv är jag som vanligt i tidsnöd - denna gång dock av något ovanligt slag. Kusinen fick igår erbjudande om att ta en återbudstid idag - för knäoperation - men hon vågade inte tacka ja innan hon fått tag i mig. Och när hon väl fick tag i mig och fick veta att jag skulle finnas hemmvid -så kom hon inte i kontakt med Pite sjukhus. Nu ska hon göra ett försök o7.45 och event. ska jag då skjutsa henne dit. Annars blir det 19 juni som gäller.

Hade jag haft tid så skulle jag kritiserat regeringen. För den tafatta reformen för avdragsrätt för gåvor. Med ansökningsavgifter på 17 000 innan du ens har rätt att ta emot gåvor så förstår man att det inte är några mindre seriöst arbetande hjälporganisationer som gynnas.

Inga muntra nyheter om vädret - fortsatt snöande. Men inte mycket substans för det i texten. Men kanske verklighet för Alf i Arjeplog och Anne i Jukkasjärvi?

Ha en god dag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback