Yllesockar till Gotland

2012-05-30, kl. 07.00
 
Sköna maj - vart tog du vägen? Nu bara 2 dagar kvar av denna underbara månad.Men sommarvärmen kom av sig - lite kyligt med bara fötter och trekvartsbyxor - men lite får man stå ut med. Och det kunde var värre - Visby rapporterar minus 1,6 och här hade jag iaf plus 5. Vi skickar lite mentala yllesockar till Gotland.

Blev lång bortavaro från hemmet igår - for vid halvnio och kom hem dito tid på kvällen. Så länge jobbade jag förstås inte - hann med lite privatliv innan jag på kvällen deltog i Månadsmöte med luleåavdelningen - andra gången på 4 år. Får iaf inte längre ångest och frossbrytningar av ks-promenorierna. Faktiskt riktigt tvärtom igår - trevligt att få delta i diskussionerna runt folkpartiets alternativa budgetförslag.

Och vad gör mig glad idag då? Vad ska vi hissa?
Luleå hockeys vinst på 6 miljoner - då kanske vi kan minska hyressubventionen från kommunens sida? Kunde se igårkväll att det finns andra viktigare hål att stoppa i - vad händer egentligen med äldreomsorgen i Luleå kommun? Rödkallens äldreboende har lagts ned - minus hur många platser? Frågan är om nybyggnationen på Bergviken ens matchar det bortfallet? Undras hur nyckeltalen ser ut i dag - antal vårdplatser per antal personer över 80 år redovisades tidigare.

Och ska vi GE BORT rödkallens äldreboende till Lulebo - 17 miljoner i bokfört värde? Ja det kan inte vara särskilt svårt att få lönsamhet på den fastighetsverksamheten när man gång på gång får gåvor av oss skattebetalare - förra gången det begav sig var väl gamla polishuset. Dissar!!

Det här med historiebeskrivning är inte alltid lätt. Alla vill ju skryta över sin vattuvälling. Hon Arkelsten gjorde väl decenniets grövsta när hon påstod att moderaterna stått på barrikaderna för rösträtten. Men OA är ju inte dålig han heller - idag tillskriver han socialdemokratin hela äran av rösträtt och välfärdsbygge. Och utan att ljuga kan man ju säga att steg i rösträtten tagits både under moderata och socialdemokratiska regeringar - en väl ingen tvekan om var orginalet finns i denna fråga - ingen slump att folkpartiets partisymbol är samma som rösträttsrörelsens - blåklinten! Det hissar vi för idag!

"Trollkarlen och hans lärling" heter OA:s ledare idag - Erlander resp. Palme - misstänker att det är en strategi - att hänga på Löfvén om trejde part - eleven. Skulle inte förvåna mig alls om detta blir ett återkommande tema. Fast det här med Metalicboys tycker jag är bättre - fast just nu kommer jag inte ihåg vem som är trean i trion - jo så här var det; Sjästedt, Löfven och "Kålle" - Metallpojkarna.

Men läs istället Ursula Berges underledare - om vad som är svenskhet - hissa för den!

Polka, Corona och Zephyr hör jag om på TV. Gammeldags jordgubbar med riktigt sötma och jordgubbssmak. Vi hissar för gammeldags jordgubbar idag också!!

Undrar var länken till jordgubbarna ovan tog vägen. Det ka betyda att det blivit en riktig rockad på länkarna - kan kanske locka till skratt?

Nu ska jag iaf bege mig till jobbet - träning borde det bli idag - är liksom på ett sidospår vad gäller det.

Måste avslutningsvis gratulera alla som heter Veronika idag. Till exempel Veronika som hette Öman som flicka och är född samma dag som Jens. Och förstås får alla som heter Vera också hänga med i firandet. Kram alla. Och ni övriga också - njut av dagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback