Goda kålsupare

2012-11-23, kl. 06.30
 
Minnet från igår är från landstingsdebatten - lyssnade faktiskt iprincip hela dagen på denna illustra radiosändning.  Svinaktigt (förlåt mig grisen) beteende av Kent Ögren har etsats sig fast. Det finns gentlemen´s agreement ärven inom politiken - faktiskt. Ett av dem är att aldrig angripa en motståndare då denna inte har möjlighet att verbalt försvara sig. När Jens ställde en fråga till Kent Ögren - om kontroll av.projekt - så är det bara Kent och Jens som får talartid. Men Kent drog sig inte för att skälla ut och beskylla Mattias Karlsson för det mesta. Förvisso har det fult av Mattias att försöka ställa sig i någon gloria av oskuld - men riktigt lika god kålsupare som Ögren är han inte. Förstår dock inte varför ingen i hela församlingen reste ordningsfråga då Ögren började ösa ur sig otidigheter?
 
Jobbade lite extra länge igår - så jag säkert har jobbat in denna dag - då jag ska vara hemma och tvätta och städa. Somnade mycket tidigt igår - och har faktiskt kommit mig upp strax före fem. Vädret har jag inte hunnit kolla - mötte tant Lilly i farstun - hon kunde dock berätta om lite duggregn. Så någon matthängning ute blir det inte.
 
NSD toppar med att Lulekalaset - ska bli en sommarfestival. Köpstarka norrmän ska luggas på pengar. Mitt i juli ska det bli - och krockar väl då med marknaderna i Överkalix och Övertorneå?
 
Kuriren toppar med att "Sävastbornas oas ska skövlas" - ett skogsområde i Sävast som sålts till Göran Perssons Sveaskog - och som ska "föryngras" dvs det som vi vanliga kallar kalhyggas. Och genast uppstår en politisk strid där nya kommnalrådet Lidberg skyller på det gamla - Lindström - som skyller ifrån sig på tjänstemännen. Hur var det med katten, råttan och repet?
 
Behållningen i Kuriren var annars "Gästen" - idag Mathias Bred - som skriver om infiltration av den organiserade brottsligheten inom myndigheter - tom polisen. Fortfarande väl mest indikationer - men ett mycket allvarligt problem. Som kan börja i rätt smått. Tror ni att det finns myndighetspersoner tom inom rättsväsendet som låter sig bjudas på hembränd sprit? Kanske ingen som förfasar sig över det? Men om det är så - var går gränserna? 
 
Idag gratulerar vi Klemens. Vackert namn egentligen - men jag känner nog ingen.
 
Tvättmaskin redan igång - ska nu försöka hålla liv i morgonenergin - och se om jag kommer igenom hela lägenheten med dammvippa och skurhink.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback