Retreat

2012-11-13. kl. 06.30
 
Utvilad efter helgen. Igår blev verkligen en dag i retreat här på Berigårn. Lite tv, lite dator och en snabbis till affären i g-stad. Men jämförelsevis en dag av retreat. I tystnaden genomfördes såna nyttigheter som att rengöra kylskåpet.
 
Minimerade mina numera vanliga översovningar till en kvart idag. Och startade som vanligt med hämtning av tidningarna. Möttes av regn förstås. Men det är klart - tänker man efter så nog har himlen många skäl att gråta - både sett ur den personliga och den mer världsliga dimensionen .
 
Tror aldrig jag sett Berigårn så vattensjuk. En intressant iakttagelse i klimatdebatten. För när det gäller snö och kyla så jämförs alltid med något tidigare årtal - det är liksom aldrig nytt rekord - och ändå påstås det vara ett utslag över hur dåligt vårt klimat mår. Men då har det i det allra flesta fall varit lika illa för himla många år sen också? Så nu är frågan har vi haft lika mycket nederbörd någon gång tidigare?
 
Dagens hetaste förväntas vara SAS svar på konkursryktet. Hör på TV att den akuta krisen är över. Såg någon på FB som bokat en resa för maj 2013 just med SAS. Hon hade ingen aning om problemen.
 
Undrar hur den här ekvationen går ihop? Enligt Yougov så drar Reinfeldt ifrån Löfven. Båda partierna ökar - socialdemokraterna mest. Tydligen så har de mätt både förtroende för partiledarn och opinionen för partierna. Om sån här bristfällig redovisning tycker jag inte.
 
Hur fel tankarna kan gå - Misshandlad med sparkar - är ju ingen ovanlig rubrik efter en helg - men av någon anledning gick mina tankar till "sparkstöttingar" - annars hade jag nog inte länkat denna nyhet.
 
Kan konstatera att det var tunna tidningar idag. Kuriren toppar med "Tuffare tag mot trafiksyndare" - ska bli något nordiskt samarbete för att komma åt såna som bara river sina böteslappar. Får intrycket av artikeln av Sveige inte gör mycket för att driva in böter som drabbat utlänningar som passerat här och bötfällts.
 
NSD kör perspektivet SAS som ettannyhet - och det må man ju säga att det verkigen har lokal betydelse - tänk Kiruna där bara SAS kör - förlåt flyger kanske är mer relevant.
 
Dagens behållning tidningsmässigt sett är Kurirens ledare "S struntar i länet?". Borde kunnat vara än skarpare - nästan unikt så lite Norrbotten fick i sossarnas infrastrukturmotion. Inga satsningar på gruvrelaterad infrasturktur och av norrbottniabanan blev en stump - i Västerbotten. Lägg till detta kilometerskatten  på lastbilstransporter - ett förslag som kommit lite i skymundan.
 
Från NSD kvarstår en irritation över artikeln om kvarlämnade kanyler. Märkligt att inte polisen tog med rubbet - inte lämnar de väl kvar farliga saker vid en trafikolycka? Och så då Lulebo som efter flera påstötningar inte rensar undan.
 
Nu återvänder jag till nuet - och konstaterar att Konrad och Kurt har namnsdag. Många såna känner jag - gratttis till er alla!
 
Idag blir det en helt vanlig måndag - med förmiddagsjobb och sen träning. Några små ärenden på stan också. Sen tror jag vädret inbjuder till govärme under yllepläden och lite tv-gloende.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback