Skämmes!

2012-11-13, kl. 06.30
 
Bar det med mig hela dagen igår - att jag feldaterade bloggen - skrev 13:e redan igår. Ungefär som om tiden inte rusade tillräckligt fort.
 
Men rubriken syftar faktiskt på tre andra saker. Först: Skämmes, Jokkmokk. Klarar inte av att ge en plats i äldreboende till en 101-årig dam. Enligt biståndsbedömare så är hon inte i behovs av det. Ska någon inbilla mig att det INTE styrs av möjigheten att ordna plats. Och ska någon inbilla mig att en dam som levt i 101 år inte bättre kan bedöma det än en biståndshandläggare. Skärpning!
 
Näst i tur för skämsstruten är Malta. Som avser att dumpa en "homofob av rang" - som Cecilia Wikström uttrycker det -    som EU-kommissionär. All heder och stöd till Cecilia Wikström - stolt att hon är norrbottning i förskingringen. Man häpnar att demokratin kan föra fram en person likt maltesern med såna värderingar men även Hitler valdes ju i demkratiska val.
 
Tror det var Jan Bergsten som skrev en krönika med rubriken/ingressen att i Luleå var det viktigt att mingla i de rätta kretsarna. Inte utan att jag funderar på det i turerna runt senaste arenaffären. Till priset av 10 miljoner suddas den anrika namnet Pontus bort. Rätten att radera det finns i en avsiktsförklaring som tagits på delegation. Vilket inte ens undertecknaren av avtalet kom ihåg förra veckan! Beslut ska enligt avsiktsförklaringen tas av Fritidsnämden - vars ordförande fick kännedom om avtalet via media förra veckan. Hon bekräftar i dagens Kuriren att hon inte känt till det så länge - "Men jag ska få information om hur, vem och varför på nämndens sammanträde på onsdag". Snacka om att ställa demokratin offside!
 
Karl P hävdar i artikeln att allt var klart redan 2010. Så att Fritidsnämden skulle fatta beslutet var bara ett spel för galleriet? Var det i Jans Bergstens mingel frågan avgjordes i verkligheten?
 
I SSU-härvan har ännu inte "någon" trätt fram - vore klädsamt om "den högre instans" - där avtalet förankrats enligt fritidnämdens ordförande - trädde fram? Skämmes - den högra instans som fixat detta utanför demokratins ram.
 
Ser att även Sticket avhandlar arenafrågan - och visst blir det intressant att se om och hur barn- och ungdomsdrotten kommer att kompenseras. Eller?
 
Nu kan man väl säga att det är bra att den dyra arenan fått någon form av finansiering - men visst hade det varit mycket bättre om det varit andra än vi elkunder och skattebetalare hade hostat upp pengarna?
 
I övrigt hade jag en alldeles vanlig blåmåndag igår - fast det var riktigt bra. Jobb, träning, Fråga doktorn. Vad kan jag mer begära?
 
Dagen blir svårare - enligt Kurirens horoskop ska jag inte förlita mig för mycket på min goda lycka - och NSD uppmanar mig att inte låta känslorna styra. Får hålla mig i skinnet idag.
 
Kristian och Krister har namndag - grattis alla ni.
 
Nu drar vi igenom tisdag - och njuter allt vad vi kan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback