Tramsdebatt

2012-11-28, kl. 06.30
 
Kyrka eller inte kyrka - samma tramsiga debatt både vi examen och advent. Självklart ska inte skolan tvinga på någon religionsutövning - men det här har vi klarat i många generationer utan att Skolverket gett anvisningar som gjort rektorer och lärare totalförvirrade. Olika tolkning i olika "socknar". Glädjande att skolministern - tillika vår partiledare - tagit Skolverket i örat;
"Ja till skolavslutning i kyrkan 
Det rasar en debatt om skolavslutningar i kyrkan.

Det är en fin tradition i Sverige att många skolor firar sina avslutningar just i kyrkan. På många ställen går denna tradition generationer tillbaka i tiden. Detta är en del av vårt kulturarv.

En del debattörer verkar tycka att det är okej att vara i kyrkan om man inte ägnar sig åt religion. Men det är naturligtvis omöjligt. Kyrkan är inte vilken klubblokal som helst. Men när skolan går till kyrkan måste ceremonin utformas så att alla känner sig välkomna." Citat från Jan Björklund nyhetsbrev.

Så även tisdag avverkad - jobbade "övertid" - siktar på att införa 4 dagars vecka - känns som om jag laddar batterierna extra bra med 3-dagars helg. Och träning blev det förstås igår - veckans andra.
 
Förfärlig nyhet i Kuriren - om en speicalbeställd opnionsundersökning för Norrbotten. Frågan är vad som är förfärligare - att sossarna ökar från en redan (för) hög nivå eller att SD går framåt i länet. Men märkligt redovisade - fick gnugga både ögon och geniknölar innan jag fattade vad det var för enheter de redovisade. Förfärligt också - uppgifterna i Sticket - om att ledarskribenten inte skulle nåtts av ett enda pressmeddelande från alianspartierna. Inte riktigt sant tror jag - men att han vågar skriva det betyder förmodligen att det finns anledning för oppositionen att höja tempot.
 
Inte så kul heller för HV-71 som tappade fem poäng här i Luleå igårkväll. Märkligt hockeyscenario - försenat flyg - sen matchstart. Först spela färdigt 14 minuter från en tidigare match - för att sen köra igång. Och körde igång gjorde verkligen Luleå - 6-0 .
 
NSD har glada nyheter på ettan - "Nu snurrar hjulen i byn" - om Junosuando och Malmrallyt. 300 nya jobb till en ort med 400 invånare!
 
"År 2010 fanns omkring 49 000 privata företag inom vård, skola och omsorg i Sverige. De flesta av dem framstår som seriösa aktörer som månar om verksamheten". Fantastiskt att få läsa denna verklighetsbeskrivning på NSD:s ledarsida. Hoppas den läses av många s-förtroendevalda - den borde kunna hyfsa en och annan fullmäktigedebatt - för det är inte så här det brukar låta!
 
Idag hyllar vi Malte på namnsdagen. Och så hyllar vi att vintern ÄNTLIGEN verkar vara på väg hit. För mina vänner i sydligare delar kan jag berätta att vi nu har ca 3 millimeter snö - så pass att det nu är vitt och fint.
 
Träningsfritt idag - men jag tar med träningsväskan - utifall att andan ändå faller på. Men annars är planerna att efter jobbet hjälpa en kompis med överklagan till LÖF - en felbehandling i vården.
 
Ha en riktigt bra mitt-i-veckan-dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback