Vadå sponsring?

2012-11-09, kl. 07.00
 
Riktigt irriterad -  någon  (läs:högre instans - enligt fritidsnämndens ordförande) har sålt namnrättigheten på Pontushallen till Luleå Energi AB. Så nu försvinner det anrika namnet Pontushallen. Hur sexigt är det med Luleå Energi Arena?
 
Men det må då vara - åsikten i namnfrågan är nog som baken - delad. Men det handlar om en "våldtäkt" på vårt kulturarv - det fanns starka historiska skäl att det en gång - 1988 - döptes till Pontusanläggningen - Pontusbadet och Pontushallen.
 
Om det här nu handlat om nya friska pengar til idrottsrörelsen hade saken varit i ett annat läge. Men nu handlar det om 10 miljoner från ett helägt kommunalt bolag - pengar som annars kunnat kanaliseras till kommunkassan att användas till skola, äldreomsorg eller annan viktigt kommunal verksamhet.
 
Alltså samma skattepengar här som där. Och det till priset av att det anrika namnet försvinner.
 
Den "högre instansen" ville aldrig diskutera hur basketen skulle klara hyran för lyxanläggningen - kan tro att denna så kallade sponsring var klar redan då?
 
Demokratiunderskott så det sjunger om det!!'''
 
Funderade varför sossemedia låg så lågt när det glädjande beskedet kom - om att sossarnas minsann hade med Norrbottniabanan i sin infrasturkturmotion. Nu visar det sig att det egentligen bara är en "tumme" - en liten kort sträcka i Västerbotten. Mellan Umeå centrum och Dåva industriområde. För att kunna köra (S)opor! Och det till priset av att det inte har med några fler mötesplatser på Malmbanan och inte heller någon förstärkning av vägen mellan Pajala och Svappavaara - enligt Sticket idag. Vore det inte på sin plats med lite kiritiskt journmalistiks granskning av de tidigare brösttonerna?
 
Och tuppen överlevde iaf arbetsutskottet - förmodligen avgjordes dess öde väl av sossarnas fullmäktigegrupp möte igår. Kan hoppas att "högre instans" hade fullt upp med att förklara demokratiunderskottet i arenaärende - så kanske tuppen slinker igenom. Hönorna hurrar!
 
Dagarna rusar iväg - den som ropar ÄNTLIGEN fredag är falsk. Torsdagen rasslade bara till - men var väl helt okej med veckans tredje träning. Trött - men middagsvhilan gav ingen sömn. Och som lök på laxen hade jag svårt att somna igårkväll - och svårt att komma upp idag.
 
Teodor och Teodora har namnsdag - grattis.
 
Nu snart mot jobbet - tänk vilken lycka att ha ett jobb att gå till - och dessutom längta till varje dag. Inte alla förunnat. Ska vara effektiv idag - och sen se framemot en helledig helg. Det är en lyx som kommit till mig de senare åren - under min gruppledartid var nästan varende söndag vikt för inläsning av ena eller andra slaget. Plus alla andra politiska helgåtaganden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback