Måndagmorgon

2010-10-08, kl. 06.30
 
Kommer i huvudet strofen - "det är måndagmorgon och mitt huvud känns så tungt" - men det gör det inte alls - huvudet. Och inte kroppen heller. Men låten lämnar mig inte och gör mig tillräckligt nyfiken  för att googla vad den hette den där Povel Ramel låten som så lätt fastnat - "The Gräsänklig Blues".
 
Summerar en bra helg - helledig bortsett från ett kort besök på expen igår. Söndag em i baskethallen i Antnäs. Skjutsade förbi Anke till stan - och tog en sväng förbi Stationsgatan där hennes nya adress blir. Vi kom att prata om det år då vi hann ha en riktig vinter - iaf snömässigt - redan i oktober/november. Hösten/vintern 2006 kom vi fram till?
 
Själv kom jag så småningom fram till soffan igårkväll. Partiledardebatten kunde väl vara lagom att vila in John Blund till. "Andra halvlek" hade han tagit över - han kom nog redan under Aktuellt! Iaf vaknade jag 22.45 och såg att det var över. För min del tyckte jag det var mindre tråkigt än vanligt - mindre käbbel - faktiskt. Men jag kanske fick lagom dos jag?
 
Såg på FB att Linus Hannedal - centerpartist från Övertorneå och jobbar hos centern centralt - tyckte att Annie fick den finaste blombuketten - för han hade själv beställt den. Känns rätt ospontant att partierna ska beställa blommor till sina företrädare som sen delas ut av TV-folket. Fast nu måste jag ju tillstå att jag denna gång inte såg avslutningen - men så brukar det gå till. Och själv undrar jag varför inte en stor gåvocheck till insamlingen "världens barn"?
 
Och utan att ha sett att K-G Bergström utsett Björklund som bäst - det kom längst ned - så var jag benägen att hålla med honom i analysen. Framförallt att Reinfeldt kom bort - och var lite för tråkig och oengagerad. Och Annie spottade upp sig. Liksom Göran. Och visst var det ljuvligt när alla - faktist med Björklund i spetsen - gjorde bort Jimmi Åkesson så han såg ut som en förstaklassare på väg till skamvrån. Och så sur han blev!
 
I lokaltidningarna inte särskilt mycket "hett". NSD om Rutavdraget för läxhjälp - som sågas iaf av vänsterpartister, Själv känner jag mig lite kluven - kan vi plocka in hur mycket som helst till RUT av klara av? Å andra sidan är det ju absolut inte förbjudet för skolan eller andra att anordna helt gratis läxhjälp! Kuriren toppar med trista nyheter om kvinnor i länet som överfallits.
 
Roligt iaf att avsluta med dagens namnsdag - grattis Nils-Gustav. Har ju lovat att ALLTID koma ihåg. Kram. Och alla andra Nils inkluderas även en och annan "nisse".
 
Dagen känns som ett eko av de flesta andra dagar. Jobb och träning. Dock kul idag att välkomna Thomas hem från "amerikat".
 
Njut av måndagen - den här kommer aldrig igen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback