Svindlande mängd

2012-10-22, kl. 06.30
 
Fastnade för rubriken om avfall - 457 kg  per och år person! Lite missvisande bild där tidningar återvinns. För vikten handlar ju om avfall exklusive sånt som återvinns. Svndlande mängd - får även uppmärksamhet i morgonens TV-nyheter.
 
Så var den här helgen avverkad - känns iaf som om det vore länge sen det var fredag. Skulle kunna tyda på att jag haft tråkigt - tiden har inte gått så fort. Men jag är rätt nöjd med helgen - och den har verkligen körts på låg växel. Nyttigt.
 
Härligt kallt och frostigt denna måndagmorgon. Motorvärmaren strulade dock - kontakten på sladden igenisad trots att locket var väl påsatt. Har en varm och god sladd under hatthyllan - men då krävs en insats till.
 
Inga stora nyheter alls i lokaltidningarna. Förvisso en upprörande nyhet som NSD presenterar - en snart 101-årig dam i Jokkmokk förvägras äldreboende. En porträttbild av damen pryder HELA första sidan - känns som om det kanske inte fanns så mycket att slå upp?
 
På nätverksionen slår NSD istället upp ungdomsbråket i Svartöstan. Uppgift mot uppgift som vanligt i såna här ärenden. Själv möttes jag av login när jag skulle kolla You Tube klippet. Är tydligen inte så frekvent där - för jag kommer då inte ihåg någon lösen. Men vi får väl komma ihåg att poliserna inte kom för att delta i festen - utan för att de blivit ditkallade av gästerna själva för att det förekom misshandel. Fick dessutom ta hand om någon som låg och spydde i gräset. Undrar om det inte skulle bli arbetsbrist hos polisen om inte alkoholen fanns?
 
Kuriren delar ettan mellan Svartstadsbråket och en betydligt gladare nyhet - seger för LF-basket.
 
Fattade aldrig varför kungen inte ville vara prisutdelare för Världsnaturfonden - men nu fick jag hjälp på traven av Kuriens ledare. Gillar kungens ställningstagande - civilkurage att stå upp för de lagar vi gemensamt skapat. Fin definition av civilkurage som ledarsrkibenten består oss med också.
 
Kommer inte ihåg varför man säger "blåmåndag" men nu kör vi den iaf. Grattit till Marita och Marika - namnsdag. Förmiddagsjobb, Viktväktarna, träning och Svartöstan står på programmet. Ikväll ska jag ta strykjärnet med mig framför TV:n - lite sommarkläder som behöver fräschas upp.
 
Lev idag - i morgon kan det vara för sent.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback