Tendentiöst

2012-10-23, kl. 06.30
 
Älskar vissa ord - tendentiöst är ett av dem. Nästan lite svårt att uttala - och får även hålla fingrarna i styr då¨jag stavar. Samtidigt mjukt, likom rullar på tungan. Blev intresserad att läsa om det - och hittade Dagens ord - skulle önska att jag hade tid att följa den länken varje dag - men utrymme finns inte.
 
Kom att tänka på ordet då jag läste artikeln av Tommy Lundqvist om "festen" i Svartöstan. En journalist som jag alltid hållit mycket högt. Med förvåning läste jag:

 "Polisen sprutade pepparspray över alla som råkade gå lite för nära.  En pojke som låg vid ett träd och spydde blev påhoppad och slagen av batonger"

I nättidningen - se länken - visar det sig att det är en kommentar från en läsare - men där den uppgiften  har fallit bort i papperstidningen.

Men vi börjar från början. "Att göra listan" genomfördes i stort  - dvs det blev träning trots mentalt motstånd. Det var faktiskt tungt även fysiskt - men jag hade inte tränat sen den 9/10. Så det blev en lång middagsvila - så faktiskt blev det ingen strykning av kläder.

Sov lite för långe idag - uppskattade att tidningarna var tunna. Båda tidningarna slår stort upp de norrbottniska riksdagsledmöternas närvaro i penisalen. Blev lite misstänksam - men det var Hövenmark i Kuriren och Naess i NSD - byggde på någon central rapport. Ingen av dem länkade men jag kan avslöja att det blev ros till Hammarbergh och ris till Bucht.

Och Jokkmokk har blivit rikskänt på ett mindre smickrande sätt - klarar inte äldreboende till 101-åring. Följs upp i NSD och igår var det på löpet på en av kvällstidningarna - troligen Expressen.

Det kan vara enkelt att nöjt konstatera att Kiruna slipper att mista 230 jobb. Men visst är det väl i grunden ett lite "kommunistiskt" tänk att behålla verksamheten - om den kan göras billigare och ge pengar över till fler och bättre TV.-program. De 230 jobben torde ju själa en stor del av licenspengarna - och att ta ut det över skattsedeln torde bli väsentligt billigare. Eller?

Severin och Sören har namnsdag. Grattis! Tänker på farbror Severin på Björnholmen (högsön) - han som tillverkade delikatessen soltorkad brax - som serverades med Pommac. Barndomsminnen!

Idag präglas dan av jobb och träning - som vanligt. Ska vara ledig 1 timma på förmiddagen för privata ärenden. Och så ska det väl strykas kläder ikväll.

Ha en skön tisdag. (som bra att avsluta med att skriva vilken veckodag det är - underlättar att veta var man befinner sig i tiden)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback