Vadå kyla och mörker?

2012-10-01- kl. 06.30
 
Farväl september - det är dig vi ska minnas i november - eller hur de nu sjunger. Vet faktiskt inte om årets upplaga är något att minnas - knappt någon frostig morgon!
 
Nu hälsar vi iaf oktober välkommen - 1:a idag. Trevlig ledare i Kuriren - om mer av nordiskt samarbeta - Förbundsstaten Norden - klingar väl inte så dumt? Tydligen något som Wetterberg lanserade redan för flera år sen - men som jag missat.
 
Och strömmings- eller sardineuropa - där norr står för det första - men där någon undersökning visar att vi ändå hellre väljer Toscana framför  Danmark - inklusive danskarna. Alltså "sardiner".. Men vad jag är less på allt tal om mörker och kyla - och i denna ledare dessutom tråkighet. Myten sprids - här är minsann inte mörkare och tråkigare än någon annanstans. Tvärtom! Men ser ett mönster - läste Stig-Björn Ljunggren i lördagens PT - som frankt påstår att folk flyttar till storstäderna för att man vill interagera mer med andra människor - mer av socialsamvaro. Jo jag tackar jag - är det någon som inbillar sig att det hinns med mer av socialsamvaro i storstäderna där man mest sitter fast i bilköer! Inte ett ord om att folk faktiskt flyttar för att de måste hitta ett jobb att försörja sig på - att de allra flesta norrbottningarna som flyttar härifrån gör det för att det inte finns jobb att få här. Är det inte så?
 
Nå ledaren är ju sidan 2 - ettan I kuriren ägnas åt "Fartsyndarnas värsta fiende" - om ATK i Kiruna som identifierar alla fortkörare. Övrigt i Kuriren är Österbergs första dag på jobbet och om Anders som lurade döden. Anders från Arvidsjaur - ett offer för det meningslösa våldet - men som också visar att det går att komma igen. Träning och åter träning - envishet rätt använd!
 
NSD rubricerar med "Dammen läcker" - man skulle kunna tro att det har något samband med marknadsföring av Miakel Niemis nya bok "Fallvatten" (var det så den hette?). Inte länkbart. Det är däremot "Miljonregn på Hertsöns stora turdag" - där det också verkar som om pengarna hamnat hos såna som känns värda det. Ledaren i NSD rätt oförarglig - hela sidan ett välkomnande till landshövding Österberg. Och ett försök att få oss att tro att Norrbottniabanan skulle ligga bättre till om sossarna fick makten. Fan trot! Synen på sänkt restaurangmoms svängde ju när man hamnade i opposition - och det är ju långt ifrån enda frågan.
 
Hör om hemska skyfall i Japan - tydligen inte bara här det regnar. Och tänker att Stefan Tornberg landar där nu på morgonen (Källa FB). Samma källa visar på snö i Kiruna - iaf igårkväll . Göran Stjärmholm på FB. Det senare - snön - såg riktigt trevlig ut!!
 
Och Nanna i Gävle fyller 40 år idag. Grattis! Ragnar och Ragna har namnsdag - grattis! Och så gratulerar vi oss alla att vi har en hel ny vecka att fylla med "godsaker". Livet ska levas nu - och blir vad vi gör det till! (Lite självpeppning - tycker inte det är så kul - och inte tusan är det då sant att blondiner har roligare - om ni nu här vet att jag än blondin?)
 
Ha en bra måndag!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback