Vilken fart med blev!

2012-10-15, kl. 06.30
 
Nätlivet har fått en ny dimension. Vilken fart det blev med min nya uppkopping - Telias 4G. Strulade förstås med installationen - men ändå imponerad att jag kunde själv. Det kan tom ha varit så att jag gjorde rätt från början - för när jag kom till jobbet gick det igång utan vidare åtgärd.
 
Däremot blev det en TV-frikväll - och även morgonen är TV-fri. Strul - IGEN - på kabeltv! Men radion är inte så dum den heller - igårkväll lyssnade jag till Dacapo - och väl tack vare alla dessa gamla godingar som jag haft en sån skön natt!
 
Blev lite fler ideella timmar på jobbet igår än vad jag tänkt. Men inser att jag har halva mitt bohag och massor med privata minnessaker på jobbet. Som bäst att börja förbereda pensioneringen - det tar tid att plocka ihop efter mer än35 år!
 
Som vanligt både vin och vatten i blaskorna. Upprörs över hur Bodens kommun återigen skämmer ut sig. Valle 92 får inte flytta in hos sin hustru på Sturegården - trots att det finns plats i hennes lägenhet. Istället får han fler hemtjänsttimmar - från en hemtjänst i Boden som är ruinerad! Det är såna här gånger jag inser varför jag aldrig varit någon större kramare av det kommunala självstyret.
 
Ledarsidan i NSD ger oss - FP - en viss berättigad kritik. Efter att ha ökat det kommunala självstyret så har nu 113 kommuner infört kommunalt vårdnadsbidrag. Det är alltså inte regeringen som infört det - utan de lokala politikerna. Skulle vara intressant att granska vilka majoriteter som infört detta? Kan det ha slunkit med några S och V också? Men visst håller Hamilton och Ohlssons argument - absolut!
 
Från Kuriren tar jag med mig Elsa Renfeldts krönika - "Du hinner mer än du tror" - med uppmaningen att tänka "nu gör jag bort det" istället för att skjuta upp saker.
 
Otack är världens lön tänker jag när jag hör Karl Petersen kommentera politikerpensionerna i radio norrbotten - ingen kommer ihåg att det är trots - inte tack vare - socialdemokraterna som skärpningen skedde - nog stod jag rätt ensam i motvinden - allt för länge. Och fortfarande är jag förbannad för att Leif Wikman inte avkrävs återbetalning. Han var högst ledande politiker då reglerna infördes - och visste precis att det inte var meningen att man skulle fiffla som han gjort!
 
Idag gratulerar vi Hedvig och Hillevi - namnsdag.
 
Blir förmiddagsjobb som vanligt idag. Dumpar Viktväktarna (vad var det hon skrev Elsa Rensfeldt?) till förmån för sjukgymnastik. Dejtar faster Ingamaj vid tvåtiden. Och så får vi se vilket råd jag får på sjukgymnastiken - hoppas på träningstillåtelse.
 
Ha en bra måndag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback