Vintertiden hej då?

2012-10-07. kl. 08.00
 
Fast egentligen är ju klockan snart 09.00 - vintertid - eller normaltid som det ju egentligen är. Jag inser med förtvivlan att jag kommer att missa en av årets skönaste dagar - då vi får igen den där timmen de stjäl på våren. För visst infaller den 28 oktober? Och Gran Canaria har väl knappast den här stolligheten att ändra i tiden?
 
Många som vill ändra i nämndemannasystemet - och nu passar advokatsamfundet på att framföra sin åsikt att nämndemän från SD är ett hot mot rättsstaten - bara att hålla med. Däremot går det förstås inte att kasta ut dem - det system vi har dessa nackdelar. Men som det sägs vi ska inte kasta ut barnet med badvattnet, Själv börjar jag vara mogen att diskutera andra former att utse dem - nämndemännen - än via de politiska partierna. För ska jag vara ärlig så är det nog min erfarenhet att det inte alltid är kristallklart att utnämningen styrs utav av må bästa hen få uppdraget - i de politiska nomineringarna är det så mycket runt omkring som måste tas hänsyn till.
 
Lördagen förflöt verkligen i lugnets tecken. Kan nästan säga att jag inte lämnade gården. Men faktiskt var jag en sväng till affären - dock "förklädd" med hatt och kappkragen uppvikt. Det var lite si och så med den yttre "lacken" - så jag körde lite inkognito.
 
Gårdagen innebar också ett planerande för dagens logistik. Dock sprack den redan vid starten - den blev 6 innan jag kastade benen ur bingen - 1,5 timme senare än "drömtiden". Men då gör jag det bästa av situtationen.
 
Det gjorde väl Luleå hockey också - det bästa av situationen. Tog hem två poäng från Timrå - först efter straffläggning.
 
Och ska jag tro "lördagsgodiset" - kvinnomisshandlare gripen i Haparanda och två gripna för olaga hot i Kiruna. Lite baklänges "gódis" också - polisman misshandlad i cell - då han skulle gripa 18 årigt fyllo.
 
Spanar jag i stora världen - Expressen och Aftonbladet - så är det inte så mycket heller Expressen skriver att .Fredrik R drar ifrån Stefan L - väl ingen oväntad nyhet.
 
I Aftonbladet måste det stora väl ändå anses vara artikeln om Mats-Ove Johansson från Sunderbyn. Som sägs blåst på storkovan - fast det ingår väl just i spelets regler att vara kall i det avgörande momentet.
 
Och om jag inte sagt det förr - så möttes jag även idag av regn. Men det spelar väl inte så stor rol för mig personligen - nu ska jag göra mig färdig för gymmet - öppnar 1000. Sen en sväng förbi jobbet - mest bara för att kolla in - har inte varit där sen i torsdags. Och sen blir det basket för hela slanten. Först Lisa klockan 14 och sen Sara kl. 16. Knappt lönt att lämna Antnäs - så jag får väl köra min veckoinhandling på Sörbyhallen i pausen.
 
Ha en fin söndag - förbanna inte regnet utan tänd ett ljus!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback