Den om frysen och kokplattan

2012-09-10, kl. 09.00
 
Är rånad - 1051 kronor för ett besök hos min tandläkare. 20 minuter skrap och gnugg - och två poster enligt någon lista = 1051 kronor. Tur att jag tycker om min tandläkare - han är värd sin vikt i guld.
 
En bra morgon trots allt - kom upp i tid - och fick gott om tid då jag senarelagt att blogga. Problemet nu är att jag ju glömt vad jag "inmundigade" med lokaltidningarna.
 
Dock kommer jag ihåg Kurirens ledare - inget problem med vinsterna - eller någon liknande rubrik. En rapport som presenterats av vårdföretagarna där min fd kollega Håkan Tenelius är vd visar att snittet för vårdföretagens utdelning är helt okej. Men så är det ju också statistiskt sett med ena foten i frysen och den andra på kokplattan. Ogillar  rapporten - eller kanske snarare ledarskribentens slutsatser. Anser fortfarande att det är ett problem och oacceptabelt att man lättvindigt kan köpa och sälja offentligt finansierade verksamheter med stora vinster - även om de tillhör undantag.
 
Anita och Anette hade namnsdag igår - grattis till er alla!
 
Och idag gratulerar vi Turid och Tord.
 
I härvan runt SSU finns tyvärr bara förlorare - långt utanför (S)-kretsar - tyvärr är det så. Ändå är det ju ett riktigt sundhetstecken att PT verkligen kör detta i botten. Ny artikel idag - där vi får namnen på alla gästföreläsarna på de påhittade kurserna. Och det är då folk av (rött) kött och blod. Om Hanna Bergstedt får vi veta att hon inte bara är riksdagsledamot utan också har varit både fejkad föreläsare och fd SSU-ordförande. Tillika sambo med Christer Lindström som i egenskap av SSU-revisor nu granskar den egna byken. Mycket mer såpaktigt kan det knappast bli!!
 
Efter att både Bengt-Urban på PT och OA i NSD krävt att byken ska tvättas - tajmat i tiden - så undrar jag om inte redan syndabock är utsedd - för att rädda de andra fingrarna? Får man skriva så? Ja - jag reserverar mig på det sättet att min uppfattning bygger på de media förmedlat. Ingen ska inbilla mig att ett sånt omfattande och systematiskt fusk ska ha kunnat pågå - och vilat på en enda människa! Dessutom som många av dem verkat inom samma lokaliteter.
 
Hanna Bergstedt håller sig undan för media - och skickar ett och annat sms där hon säger att hon ska uttala sig om utredningen visar att hennes namn missbrukats. Tydligen är den nya (S)kolan att försöka tiga ihjäl media - möjligen inspirerad av fallet Wikman i Luleå.
 
Men det här blir nog en bra dag det här också. Måndagar är nog min favvodag. Då ligger alla möjligheter framför en. Inte bara nog - det ÄR. Nu blir det några timmars jobb. Borde gå till Vikväktarna - men vacklar i tron! Sen ska det iaf bli träning.
 
Njut av dagen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback