Kärt barn?

2012-09-08. kl. 07.00
 
Läser en kommunannons idag - om Seniorlotsen som ska ge råd, stöd och vägledning i äldrefrågor. Själv kallade folkpartier och jag det för "äldreombudsman" då vi motionerade om det. Men enligt sossarna var det ju ett så dåligt förslag. Tror knappast att det här handlar om att kärt barn har många namn - snarare om att det är bra om folk hinner glömma vem som sa det först! Politik är rätt barnsligt egentligen - synd bara att det effekten blir att behövande får vänta extra länge på bra åtgärder.
 
Fin dag igår - knöt ihop en hel del på jobbet - och kom ändå därifrän i tid. Träningsfridag = en repa på stan. "Återvinning" till Apoteket och lite andra ärenden. Och trevliga möten. Chi san - eller möjligen Chisan - ska nu få fart på mig - Life.
 
Hamnad på TV-pucken - detta anrika program som var heligt för pappa Strutz. Och Norrbotten vann över Västerbotten och gick vidare till semi. Och om det är som förr - så lär väl turneringen avgöras i helgen? Gästrikland idag iaf!
 
Alma och Huld har namnsdag - grattis! Och tant Lilly hade hämtat tidningarna idag - hon hade fö namnsdag häromdagen - men då mötte jag henne inte. Komma ihåg idag!
 
Och på avdelningen grattis sorterar vi in Piteå Peter Vikström vars gulddröm gick i uppfyllelse. Tillsammans med Stefan Olsson som tydligen inte kommer från Piteå.
 
Tiden trendord - "multitasking" - har hunnit höra det - och läsa det - otaliga gånger redan denna morgon.''
 
Kuriren "papper" toppar med att polisen får svidande kritik för dåligt stöd till brottsoffren. Medan NSD delar ettan mellan knivattack mot restaurangägare - pizzakrig i Gällivare som polisen uttryckte sig. Oseriöst tyckte jag! Andra halvan på ettan ges utrymme till Valbortg - valen som "strandade" i Luleå 1978.
 
Veckans överdrift tycker jag Anorexi/bulimiföreningen står för - som befarar ätstörningar hos barn om inte personalen får äta "mellis" med barnen som pedagogiska måltider. För mig som haft sjukdomen när känns det inte riktigt seriöst!
 
NSD:s ledarsida inget att orda om idag -  "sex förlorade år" tillhör väl lagret som OA är skyldig att ta fram med jämna mellanrum. Alltid lika roligt att mötas av Östmans profilbild - med det typiskt manliga kropsspräket. Avhandlar inte oväntat den politiska "farsen" i Boden.
 
Lördag idag - hela dagen - och massor av kulturutbud i stan. Själv är jag bjuden på middag vid 15-tiden - hemma i byn. Och före det ska det bli en hejdundrade tvättdag - korgen översvämmar. Sommarkläder för tvätt och förvaring i väntan på nästa sommar.
 
Njut av lördagen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback