"Minnesvärt"

2012-09-22, kl. 08.00
 
Allltid svårt att sålla vad jag ska skriva om eller kommentera. Nu kör jag några dagar med det mest "minnesvärda" dvs det första jag kommer ihåg när jag tänker till efter att ha stängt igen tidningarna. Idag är det närmast ett aprilskämt - 1,8 kubikmeter olja rakt in i källaren!
 
Så var det helg igen - igår glömde jag mig och blev kvar på jobbet nästan en full arbetsdag - och genast straffar det sig ju. 10-timmars sovpass - men så är jag rätt återställd också. Men det blev ju förstås ingen träning igår - fortsatt 3-stjärnig vecka - den som lever får se om det blir någon uppgradering.
 
Kanske dags att höja straffen tänker jag - när jag läser Kurirens ettan nyhet - om väktaren som hotats.
 
NSD toppar med 32-åringen som fällts för mord.
 
Idag är det Östmans tur i Kuriren - är det verkligen varannan vecka - tycker det känns som en evighet mellan gångerna. idag dräpande om stöd till golfen i Kalix och så förstås en sving mot älsklingsstaden Boden.
 
OA försöker pådyvla "borgarna" en bidragslinje - för att man inte höjt taket i a-kassan. En önskvärd åtgärd men respekt att pengarna inte räcker till allt. Dock köper jag inte TCO-ordförandens argument att de som funderar att byta jobb skulle snegla på a-kassetaket - där handlar det väl snarare att man är rädd att hamna sist i LAS-kön - eller i först-ut-kön kanske jag ska skriva. Märkligt också att OA inte ens nämner vad taket är idag.
 
Såg fö att Ingela Lekfalk "kommit ut" - som sosse. Förvånar nog ingen - projektet hon leder har nog redan setts som Kraft(S)amling - ett sossejippo.
 
Och slutar inte att uppröras - begriper inte migrationsverket och Billström att det är tillåtet att använda sunt förnuft i flyktingärenden - inte minns då det gäller barn. Nu en två-åring vars mor stuckit från henne. Både biologisk och "bonus" papport borta med vinden. Fosterfamilj i Skåne som inget hellre vill än adoptera flickan - och då får migrationsverket för sig att hon ska utvisas! Har SD infiltrerat eller vad handlar det om?
 
Idag ska vi vintra här på Berigårn. Trådgårdsmöbler med mera ska in. Och kusin Kerstin fick ingen DN idag så snart står hon väl på barrikaderna här ute. Bäst att jag gör likaledes. Ha en bra dag
 
PS/påminn mig om att jag någon dag ska skriva om våra lokaltidningarn - NSD och Kuriren - hur det av girighet övr NSD_s presstöd - som enligt uppgift räcker till 2016 - försöker upprätthålla skenet av två tidningarn. Och låter personal vara med om sotdöden istället för att klippa till med en gång. Men om de fortsätter utvecklas till två själlösa blaskor blir det lättare att acceptera bara en tidning. Ja nu har jag egentligen skrivit det jag skulle - i dagsläget iaf. Sen skulle jag väl kunna skriva ett och annat om deras personalpolitik också - men dt gör jag iaf inte idag./DS
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback