Premiär

2012-09-05, kl. 06.00
 
Idag ska det genomgås en viktig och trevlig premiär - surströmming - hos Doris klockan 17.00. Avskedet av den gamla inläggningen är traditionsenlig - även om den i år blev något rumphuggen. Spontanätning på Västbacken - och gjorde upp dukning utomhus utan att ha snackat med flugorna. Vilket gjorde måltiden något stressig.
 
Tisdag blev en riktigt bra dag. Länge sen jag lämnade jobbet med så städat och rengjort skrivbord - både fysiskt och mentalt. Blev inte sämre av att jag körde genom ett träningspass. Men sen var det stopp! När det blir för många timmar på jobbet är orken helt slut - då återstår soffan. Men det är inte dålig plats det heller - och igår var rena sjusovarvädret - regn och åter regn. Skönt att krypa ner under yllepläden som mor har vävt!
 
Idag ska jag inleda med fotvård - 08.30 - vilket betyder att jag kommer en kvart för sent till jobbet. Vilket också krävde att jag kom upp i tid - 04.45 får duga.
 
Hämtat tidningarna - oroas över att gräset verkar frodas - gräsklipparen rengjord för vintervila - nu vill jag ha en eller ett par riktigt frostmorgnar.
 
Säger som morbror (när han inte mindes tider som flytt) - jag vill leva i framtiden - men jag måste ändå framhålla en ledare från igår - PT och Bengt-Urban Fransson - respekt! Verkar ju dessutom ha gett resultat - och utdelning för framtiden - privatperson som gjort polisanmälan mot SSU-Piteå. Och min revisorskompis Bengt Ek inser också jävsituationen för Helen och Christer.
 
Och när jag ändå blickar bakåt (skrev om det igår med datorn strulade och raderade). Tre mord i Haparanda inom mindre än ett halvår. Förfärligt förstås - och tänk att man blivit så van vid mord hit och dit så jag kom inte ihåg tredje fallet så där på raken - fick googla. Irriterarade mig över kommunalrådet Simu som tog tillfället i akt och ropade på fler poliser. Jag tycker att såna rop ska vara bättre underbyggda - tror någon att något av de tre morden skulle undvikitsmed fler poliser? Förstås inte! Sen kan det finnas skäl till fler polisen  men det är en annan sak.
 
Noterar att det behövdes en (S)plittring för att "folkets energihus" - extrem höghuset som planeras i centrum skulle miljökonsekvensutredas. Själv tycker jag att alla bebyggelse på den trånga centrumhalvön borde genomgå den prövningen.
 
Dagens tidningar tar annats upp ett gammalt mordfall - NSD - och att ungdomar nobbar låg lön - Kuriren. Jämför löner i vårdjobb med löner i gruvan - men det borde väl vara en hel del ungdomar som inte har det valet - lite långt till gruvor på sina håll.
 
Nå nu är min skrivtid ute - tänkt vad den rusar iväg. Ha en bra onsdag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback