Sex, sprit och skatter OBS! Missade att publicera detta morse - bästa kusinen påtalade ikväll.

2012-09-26, kl. 06.30
 
Rubricerar så för att sälja! Fast egentligen bara för att tala om att jag såg intervjun med Gudrun Schyman igårkväll. Vad man än tycker om henne så måste man beundra hennes förmåga att hantera media. Hon konstaterade att sex, sprit och skatter kantat hennes karriär - och att det där med skatter fick hennes parti att få nog. Och så fick hon sina deklarationsförseelser att framstå som rena söndagsskolan. Nedkokat till 32 500 som hon själv sa - men hade iaf fått betala 80 000 spänn! Går inte riktigt ihop!
 
Så la jag tisdagen till handlingarna - tillsammans med Gudrun. Men före det så gjorde jag veckans 2:a träning. Nöjd!
 
Budskapet till alla medmänniskor och framförallt till ungdomar som är framtiden. Lär er kritiskt tänk och kritisk granskning! Blir upprörd över senaste rapporten om tonåringar som magopereras för övervikt. Jag säger inte att man inte ska göra det. Men upplägget på rapporten stör mig. Här har man valt ut 81 ungdomar till projektet. Kan ju bara hoppas att bedömningen har varit att de farit så illa av sin övervikt att en chansning med operation är mer humant! Men nu skickar man fram en kille 22 år - som talar om hur positivt det är - och hur det liksom sköter sig själv. Vilket budskap skickar det till normalmulliga tonåringar! Kanske med ätstörningar! Och hur kan läkarvetenskapen efter 5 års erfarenhet - killen opererades då han var 17 - veta att det inte blir men - kanske allvarliga sådana - längre fram i livet? Som vetenskap light låter det i mina öron!
 
Och idag avslöjar Kuriren vårat kommunalråds budskap till våra ungdomar! Kriminalitet som klotter belönas här i kommunen. Upprördes redan då - när jag hörde vårt kommunalråd - då han invigde ute vid Uddebo - meddela att graffittimålare inte brukar bry sig om vad som är brukligt. Tre sidor i dagen Kurir - där vi kan läsa att klottrare som dömts för klotter här i stan så sent som 2012 - har fått vara med och måla vid Uddebo. Och dessutom fått väva in sina tags i konstverket! Och fått betalt av kommunen - dömd klottrare!!
 
Nå - inte länkbart om graffittin - och inte heller om NSD:s toppnyhet - "Nämndeman kan få sparken från rätten" - en manlig (om jag förstått rätt) som "tubbat" en kvinna att ta tillbak anmälan om misshandel. Dessutom en omyndig ung  kvinna. Han inte bara kan - han bör få sparken.
 
Steg upp på "tidtabell" idag - 04.30 - men nu har jag "såsat" bort extra tiden. Dags för jobb, träning och ikväll ska det bli kultur - körsång på Kulturens Hus.
 
Men avslutningsvis sänder jag en tanke till min morfarsfar Nikanor Grönborg som föddes för så där 170 år sen. Och grattis till Einar och Enar som har namnsdag idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback