Sovel

 2012-09-24, kl. 06.30
 
Undrar om ni skulle klara  betydelsen av "sovel" om det stod så här plockat ur sitt sammanhang? Själv läste jag en krönika i NSD - av Maria Vedin: "LCHF visar vilket oroligt överflöd vi lever i". Osunt! Och vilken uppläxning faster Henny skulle bestå en med! Men moralismen slår ju lika hårt åt andra hållet - när nu politikerna ska peta in köttfria måndagar! Lagomt har alltid varit bäst!
 
Backar bandet till gårdagen - blev bra den också. Åkte in och dejtade Alf så nu finns det skyltmaterial till torsdagens möte i Kiruna. Och sen bar det iväg till gymmet - lagomt till TV-gudstjänsten som visade upp mycket favoriter. Tema Evert Taube och så min vän Lennart Olsson från Göteborg i publiken. Hans kyrka - Betlehemskyrkan i Göteborg. Bjöds på fika hos kusinen - nybakt matbröd på ett nytt glutefritt mjöl. Ja sen pulade jag på i stor harmoni hela dagen. Tog mig till och med en liten middagsvila - och tränade självdisciplinen och klarade att stiga upp efter utmätta timmen.
 
Och nu är det måndag igen - veckans bästa dag. Allt ligger orört framför en. Frostigt ute på morgonen - så där så man bara måste beträda gräsmattan för att höra fraset! Tidningsstunden - bästa stunden.
 
Kuriren toppar med att kvinnor och unga lämnar politiken - men vare sig exemplen eller statistiken är så där överväldigad. Mindre än 10 procent för fullmäktigeförsamlingarna i Norrbotten. Undrar om inte resultat skulle bli än mer alarmerande om man kollade nömnder och styrelser?
 
NSD har arbetsmiljön hos polisen som huvudnyhet - men även där är underlaget till bristfälligt - en svala gör ingen sommar - och en polisinspektör bevisar ingen dålig arbetsmiljö. Men vore jag journalist skulle jag nog följa upp det spåret - det finns väl tom ett och annat ärende hos arbetsdomstol?
 
Annars är det väl fallet med 2-åringen som skulle utvisas som dominerat media under helgen. Skönt att kunna skriva skulle istället för ska - minsann. Och både skönt och tryggt med en Barnombudsman med ett gediget liberalt förflutet i bagaget - Fredrik Malmberg. Undar om inte vi tom var på Kopparboläger tillsammans 1984?
 
För övrigt var ju migrationsverket i ännu mer blåsväder igår - en 14-månaders baby hotades med utvisning medan hennes föräldrar och två syskon hade tillfälligt uppehållstillstånd! Lilla Hadielle kanske ska tacka det här senare fallet för migrationsverket omvändning - lynchstämningen var nära!!!
 
"Affärsplan för Sverige" lär ´vara sossarnas namn på sin alternativa budget. Ska hamras in i väljarna fram till valet 2014.  Oväntat namn på min ära - kan nog öppna för skämt och ironi - men det kan ju också vara ett sätt att "hammra".
 
Gerhard och Gert har namnsdag idag - grattis.
 
Och dag har Luleåpolitikerna sammanträdesdag - arbetsutskott och kommunfullmäktige. Själv ska jag jobba, gå tilll Viktväktarna och sen träna - i den ordningen. Igår fick jag gudstjänst på köpet när jag tränade - idag kan det bli kommunfullmäktige. Tror att det förra var mer rogivande!
 
Ha en bra dag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback