Tjyvat

!!2012-09-25, kl. 07.00
 
Lön idag - när Tryggve har namnsdag. Lägger gårdagen till handlingarna genom att konstatera att den var bra den också. Trots alla utmaningar. Minus 0,6 hos VV - och där är ju minus plus som "Demens Dagny" kommenterade på min FB-log. Och träningen genomfördes enligt planerna. Och Fråga Doktorn avnjöts utsträckt på TVsoffan - vilket resulterade i ett sovpass om 9 timmar. Och telefonen ringde sista gången före klockan 19 så jag fick minsann sova i godan ro.
 
Ingen frost idag - funderade på motorvärmarpremiär igår - men nu får den stå på tillväxt
 
Måste tillstå att sossarna överraskade med sin "affärplan" igår - själva begreppet. Och har tjuvat lite för att spegla det. Och säger nog som min vän Jesper Strömbäck gjorde på FB igår:Var man än står i politiken borde politik aldrig reduceras till affärsplaner.  
 
Tycker också att Jens sammanfattning - på FB - av sossarnas utspel är ganska roligt: 
 
"i brist på annat att vara sur på är jag idag sur på sossarna! Först gnäller de i flera år om att Regeringens satsar för lite...sedan flera veckor om att Regeringen nu satsar för mycket...och nu på morgonen toppar de deras surrealistiska resonemang med en "Affärsplan för Sverige"? RUT- och jobbskatteavdraget som tidigare var djävulens påfund är numera på väg att bli sossepolitik... skolan och lärana som de kommunaliserade och körde ned i rännstenen ska nu prioriteras... och när det gäller inkomstskattesänkningar så övertrumfar de regeringen?! Skönt att Folkpartiet fortsätter lägga riktiga, skarpa förslag på skolområdet för att lyfta lärarnas status. Bara våra allianskamrater ger med sig så ska vi även förstatliga skolan för det finns inget försvar till att kommunerna ska få hantera skolan så olika som det ser ut idag runt om i Sverige!"
 
I tjuveriets anda gillar jag också dagens ledare i Kuriren. Själv hade jag ju glömt Juholt - men hans uttalande om att medborgarna minsann inte skulle reduceras till några kunder på marknaden. Så "affärsplan" kanske är en del av avståndtaganadet från företrädaren.
 
Lyssnade förstås på fullmäktige igår. Förstås kanske lite fel - brukr nog inte lyssna. Men igår stämde det in på min träning. Har väl ett och annat att säga om debatten angående pensionerna - Lex Wikman - men det går jag väl anledning att återkomma till - det var onekligen en hel del fakta fel där. Men frågan Mattias väckte - om detta beslut kunde gälla retroaktivt - måste väl utredas.Om inte annat av media. Fast å andra sidan verkar det ju kapitulerat för Wikman - utav någon avledning verkar man acceptera att han inte vill uttala sig. Häpnadsväckande!!
 
Men det är klart - väl himla mycket viktigare och se om Luleå hockey blir historiska ikväll. Om de för första gången vinner en 5:e match - 5 matcher i följd har det aldrig vunnit tidigare. Ja herre gud - med den inställningen kan de göra historia flera gånger i veckan. Om de vinner - kolla vilken färg grabbarna har på kalsongerna - så kan de bli historiska nästa gång färgsammansättningen är densamma. Varianterna är oändliga!!
 
Ha den riktigt bra tisdag.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback