Gott slut - not

2013-04-08, kl. 06.30 - och kusin Fia i Bollnäs fyller år - hipp, hipp, hurra! och Nadja och Tanja har namndag.
 
Har haft en helt ledig helg - dvs ledig från både lönearbete och idellt arbete. I varje fall vad avser den politiska delen. Har inte ens öppnat mailboxen - iaf inte sen igår morse. Tänkte vänta med det till jag kommer till jobbet.
 
Skulle avsluta helgen på det perfekta sättet - sänggående redan kl. 21.00 till tonerna av Da Capo - och vad var det då - jo sämsta Da Capo någonsin - en trött Anders Eldeman som körde flera låtar på raken utan mellansnack - och knappt någon läsarönskan. Gott slut - not.
 
Måndag och nya arbetsveckan har börjat desto bättre - tidningarna lästa redan 05.45,
 
Lite märkligt att Kuriren har mycket mer på nyhetsplats om s-kongressen än vad NSD har? Båda ledarsidorna dock om kongressen - med lite olika viknklingar dock. NSD förstås hejaklack - ungefär som Sticket skrev om PT:s ledare häromdagen. Noterade det själv - att Bengt-Urbans ledare i princip var en kopia av Löfvens skrivna tal. Såg på FB att Bengt-Urban unnat sig promenader i vårsolen i Göteborg - då får man gena lite med ledaren.
 
Men lite sossekongress har NSD ändå - på baksidan "hallåar" man Kent Ögren - i en sån framskjuten position som ersättare i partistyrelsen, Medan Ida - 17 år - får en helsida för att hon vill bli nästa Miss Word.
 
Har faktiskt haft ganska mycket av s-kongressen som bakgrundsunderhållning vid mitt hemmapyssel. Märkligt valberedningsjobb kan jag tycka. Min namne Ylva fick besked om att hon var petad ur partistyrelsen bara med några timmars varsel. I andra partier brukar väl valberedningens förslag gå ut i förväg? Men hos sossarna sammanträdde tydligen valberedningen under själva kongressen. Och lite märkligt att inte media följt upp vem hon "offrades" för?
 
Stor fråga var ju om vinsterna i välfärden - en av kompromisserna blev att kommunerna ska ges ett görande inflytande över etablering av friskolor. Och så ska LOV - inte bli obligatorisk - också här ska kommunen bestämma. Vad är det för fel i tanken att elever, föräldrar, vårdbehövande själva ska få direktbestämmande - än via poltiker i kommunerna? Bra ledare i Kuriren idag
 
Nu ska jag förvalta morgonens extra tid på bästa sätt. Sätta igång resan mot jobbet. Få se om det kan bli träning idag? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback