Seende

2013-04-28, kl. 07.30 - och grattis till er som har namnsdag - vem vet jag inte.
 
Så jag får länka dagens opinionsmätning - för att få fram den svarta texten. Ganska svart i sig - tänk att jag skulle få uppleva den tid då vi gläds åt att ett rasistiskt parti "bara" har 6,7%? Läste för övrigt ett bra försvarstal för en Sverigedemokrat - Expressen igår.
 
I fredags blev jag 65 år och 1 månad. En minnevärd dag - ögonoperation. Nu är jag klart bättre seende.Jo jag var riktigt nervös innan jag kom dit. Insåg att jag då hade ett val - springa därifrån eller låta mig opereras. Jag valde de senare. Och är riktigt nöjd! Läser tidningar och löser korsord obehindrat utan glasögon. Även skärpan på långt håll är perfekt. Mellanläget - skärm - har inte förbättrats lika mycket. Men kom ihåg att det var just det han sa - att det skulle ta lite längre tid innan det förbättrades - hjärnan behövde vänja sig!
 
Blev en lite orolig fredag eftermiddag - öm och mörbultad i ögonen - och såg allt genom en dis av mjölk och vatten. Dessutom hade jag haloeffekt - varenda ljuskälla fick en ljuskvast runt sig. Men lördag morgon var det borta - och nu bara njuter jag.
 
"Efterbörden" består av ett evigt droppande - fast rätt överdrivet att det skulle vara något större problem. Morgon och kväll - en droppe i varje öga från två olika flaskor - och ett dropp från en flaska mitt på dagen. Och tårersättning när man känner för det. En flaska utgår redan efter 5 dagar - och den andra ska räcka i veckorna två.
 
Och snart går vi in i den söndertrasade maj - en nationalekonomisk katastrof sett ur produktivitet - de röda dagarna dyker upp både här och där. Närmast ska våren sjungas in - valborg och första maj!
 
Och så kommer alla hurtiga motionslopp - Blodomloppet, Vårruset, Stadsmaran.
 
Och "rikskändisar" á la folkpartiet fortsätter att ramla in - Anna Steele och Jasenko Selimovic nu närmast den 7 maj.
 
Och de sista lokalavdelningsårsmötena ska avverkas - och toppas med länsförbundets årsmöte den 25 maj.
 
Och däremellan ska allt vardagligt och löpande hinnas med.
 
Inser att jag själv skriver ett försvarstal - för att inte hinna med vare sig blogg eller träning. Det senare en riktig katastrof - hur länge sen som helst när jag gjorde det senast.
 
Men nu ska jag ta vara på den här dagen. Lite städ - sen måste det bara bli korsord vid stallväggen - utan glasögon - och utan att få trycksvärta på näsan.
 
I morgon försvinner för övrigt dagen för en röntgen i Kalix - bihålorna. Och om ögonen inte tar för mycket stryk fortsätter jag från Kalix till Älvsbyn för en föreläsning om samhället efter oljan.
 
Ha en bra söndag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback