Missat igen!

2013-08-17. kl. 07.45 - och Verner och någon fler - Valter - har namnsdag - grattis alla. Särskilt lilla Valter i Boden.
 
Trodde jag missat igen - Da Capo - men det ser ut som om det startar först nästa söndagkväll - och då blir det påföljande lördagmorgon jag ska njuta. 
 
Idag känner jag mig inte stressad - få se om det rinner till något att skriva om. Inte stressad för vädret gör att jag måste få tid att skruva om mina planer. Hade tänkt mig att klippa gräset färdig - så där 2-3 timmars jobb. Men nu visar sig vädret från sin gråa och blöta sida. Dock inget regn än - men det hänger i luften. Gläds åt att det iaf är någorlunda hyfsad temperatur. Plus 16.
 
Väl varit i huvudsak en bra vecka - höjdpunkten i torsdag var förstås surströmmingen hos Lilly.Fjolårets Mannerströms och fjolårets Kallax. Lilly ville öppna en årets också - men jag fick henne att avstå. Vi veteraner inom sursträmmingsätandet ädla konst chansar aldrig på årets strömming före potatisen år upptagen - dvs en bit in i september - tidigast.
 
Gårdagens höjdpunkt var förstås kungen och drottningens besök. Jäkligt irriterad i Nord Nytt som drog upp en gammal undersökning - utan nyhetsvärde (var är yrkeshedern?) - om att förtroendet för kungadömet stadigt minskat. Och som "krydda" fick Micke Nyberg dessutom nämna om boken "den ovillige monarken". Lågvattensmärke av Nord-Nytt - hoppas bara sändningen höll sig i Norrbotten. Oavsett vad vi tycker om statskicket så gör man inte så - borde skicka hela Nord-Nytt gänget till Magdalena Ribbing! Vett och etikett!
 
Nå själv åkte jag vare sig till Älvsbyn, Gammelstad eller stadsparken. Istället åkte jag till Jämtön och tittade på en stuga. Ska INTE blir stugägare - bara medföljande. Tänk att en liten plutt till stuga - 40 kv - och några övriga byggnader kan maxa (minst) 3 gånger så mycket som villan vi byggde 1978. Utgångspris 795 000 kronor. Det finns mycket pengar ute bland vanligt folk - kolla  www.hemnet.se
 
För övrigt var det en bra ledare om kungahuset i Kuriren igår. När jag hämtade den länken blev jag påmind om att jag höjde på ögonbrynen när jag läste det här ledarsticket idag. Är det verkligen möjligt att det 2006 var 
 20% av den arbesföra befolkningen som försörjdes av a-kassa eller socialbidrag? Och att det fortfarande idag är ca 14%? Inte kan det då kallas ett inkluderande samhälle - även om nuvarande regering fört det åt rätt håll!
 
Övriga nyheter i lokalbladen handlar om misshandel, krossade rutor, körningar utan körtkort - kommer inte håg någon fylla - men det var sig ganska likt som det brukar vara en lördagmorgon.
 
Nu ska jag ta tag i den här dagen - risken är väl att vädret kostar pengar - dvs att det blir en resa in till stan. Sen ska det väl bli lite friidrott - inget morgonpass dock vad jag kan se. Ska inte missa Emma GT:s fnal ikväll - känns gott att stötta en tjej med civilkurage! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback