Veligt väder?

2013-08-01 och idag har Per namnsdag. Per, Karin, Tage..
 
Veligt väder idag - sitter här och följer förändringar live. Frågan är om det går mot regn eller går mot sol? Funderar om det ska bli jobb eller om det ska bli gräsklippning?
 
Annars är allt väl. Blev jobb igår - en del fick jag väl gjort - men det är som om effektiviteten också tagit semester. Och har lite svårt att höja tempot.
 
Hade stora planer för kvällen under resan hem från stan. Skulle tvätta, städa, pyssla. I verkligheten stöp jag sen på soffan - vaknade till lite lätt kl. 18 och såg simning. Men upp kom jag inte förrän vid 20-tiden. Och hade det inte varit för att jag kände ansvar att utfordra igelkottarna så hade jag väl sovit än.
 
Kom mig upp först klockan 6. Hämtade tidningarna och har nu läst dem. Kommer inte på rak arm - utan att kolla första sidorna - vad det skrevs om. Fast det borde jag kommit ihåg - Sture Bergwall överallt - även i övrig media. Hemskast i historien alla anhöriga till mordoffren som nu får allt upprivet igen - och ingen att rikta sin vrede mot. Nu är det väl så att vissa aldrig trott att det var Quick - men det kommer att alstra mycket smärta och sorg iaf.
 
"Kalla polisen till Kallak" - rubrikvänligt iaf gruvprojektet. Och jag delar verkligen ledarskribentens åsikter om youtubeklippen. En extra eloge skulle jag vilja ge till insatschefen Anette Nilsson - lugnt och pedagogiskt förklarade hon varför man släpade istället för att bära aktivisterna. Risk för att de tappar en sprattlande människa är stor - därför är det bättre att släpa. Själv förstår jag inte alls varför aktivisterna klagar - det erbjöds ju faktiskt snällt och vänligt att gå på sina egna ben!! Och som JE skriver - låt dem för allt i världen inte dupera oss att tro att de är några martyrer.
 
Trevlig också i tidningarna idag - Roffes värld - han är verkligen som värsta sökmotorn när det gäller film, musik och litteratur. Och bästa fotogragen Andreas Välitalo för hela mittuppslaget -ger oss goda råd om fotografering. För egen del är det nog kört - får vara glad att jag inte har eget pekfinger på bild. Men det har blivit mindre riskfyllt när jag fotar med mobilen.
 
Tiden går - och vädret står - still! Jag har fått tillbak min vän Klippo - en gammal eldriven - med sladd - klippare som verkligen blivit en god vän i sommar. Klipp har varit på rep och dessutom fått sina "klor" vässade. Över stock och nästan sten också funkar den. Och i motsats till åkklipparen så ger det viss tillfredsställelse att den bjuder viss motion på köpet.
 
Lutar nog ändå åt jobb - kan ju dra hem och vädret vänder. Och gräsmattan skulle nog behöva lite upptorkning än.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback