Äger dagen

2013-12-25 - och alla äger dagen för ingen har namnsdag. Det borde jag ha kommit ihåg - efter alla dessa år.
 
Och julafton avlöpte efter alla ritningar. Kalle Anka, alldeles för mycket mat - och godis. Väntan på tomten - som var en lång och reslig person. Sen mera godis och galna ungar som rev och slet i paketen. Trodde det ingick i förskolepedagogiken att lära ungar att inte tro på tomten - men minsann en 9-åring och en 6 åring gjorde inte ens ett försök att kika bakom masken. Och tomten hade en rävskinnsmössa förvillande lik en som tomten här i Berigårn hade under många år!
 
Märkligt väderfenomen. När jag parkerade bilen kl. 14 var det minus 12 grader - en haltimme senare var det plus 0,1 på 5;e våningen på Timmermansgatan.
 
Har kikat ut - och på termometern. Plus en grad - och mycket till snöskottning blir det inte. Blir till att kara bort blötsnö från bron - och trampa runt och trampa fast resten.
 
Nättidningarna är avverkade - inte hänt något enligt lokalpressen. Kopparstöld i Piteå är det mest upphetsande - och en noteringen på den här sidan midnatt. Dödsskjutning i Lund och villabrand i Markaryd "bjuder" Aftonbladet på. I övrigt skåpmat.
 
Nu pyssla en stund, kara snö och sen dra till jobbet. Förberedelser för återkomsten till jobbet den 11. Blir väl att åka direkt från Kallax till expen. Alltid full rulle vid årsskiftet. Och nu ryker det mellandagar som brukar vara en rikedom för att jobba ikapp. Men det kommer nog att funka det här.
 
Ni andra kan med fördel stanna hemma och njuta av juldagens lugn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback