Allt tillåtet är inte lämpligt

2013-12-06, kl. 07.00 - även om "Sven" dominerar nyhetsflödet så är det faktiskt Nikolaus och Niklas som har namnsdag. Båda med samma grekiska ursprung. Grattis till er alla  och ett särskilt grattis till Niklas Lindfors som dyker upp på min hårddisk.
 
Dagens stora nyhet är förstås den som mötte mig för en liten stund sen - att Nelson Mandela avlidit. Hoppas hans värderingar och gärningar kan bli en ledstjärna för mänskligheten i den tid vi nu är. Det behövs minsann!
 
Annars finns det ju ett och annat att reta sig på även idag. NSD:s ledarsida tex - om brytpunkten. Intressant att veta att denna låg vid 110.400 när den infördes 1982. S-regeringar har under alla dessa år sen då - med jämna mellanrum höjt den för att ungefär lika många löntagare ska vara befriade från statlig skatt. Nu pågår den strid som bara handlar om taktik och prestige - precis som Lena Mellin skriver.. Är det verkligen värt det - att ge SD den eftertraktade rollen som vägmästare)? Nu lär det också vara Björn Söder som kan få den avgörande rösten i KU.
 
Fast finns ju saker att glädjas åt också - att oppositionen i Överkalix nu gått samman för att ge sossarna en match.Överkalix tillhörde ju de kommuner där vi vid senaste valet fick se hur socialdemokratiska valarbetare bytte kostym mellan att vara just valarbetare till att vara valförrättare. Satt i nära anslutning till valbåsen och ringde in sina väljare. Osmakligt! Dags att bryta den maktfullkomliga attityden!
 
Och hur tänkte jag då? När jag rubricerade detta inlägg? Jo jag läste Nils Johansson krönika i NSD där han ifrågasätter hur en liberal som Thomas Olofsson kan ifrågasätta kommunikationschef Roger Jönssons rätt att uttala sig i partipolitik. Och som vanligt så kryddar man den sanning som ska kommenteras. Thomas har inte krävt någons avgång - bara hävdat att hans agerande passerar bättre som presschef hos sossarna. På ett skämtsamt sätt påtalat hur galet de kan bli. Allt som är tillåtet är ju inte lämpligt. Och stödet till Thomas har varit massivt!!
 
Fler saker att glädjas åt - dialogen har vunnit segrar i Jokkmokk. Det hatiska och hätska verkar få stå tillbaka för en konsruktiv diskussion. Och Jokkmokk har inte råd med något annat.
 
Och apopå exotiska ortsnamn med "dubbel-k" så gläds jag åt att Lovikka är på väg att placera sig på den globala kartan.
 
Men nu är det hög tid för mig att lämna datorn. Någon lite sväng av "sven" har vi nog haft här också. Lite snö som måste karas ihop innan jag drar till jobbet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback