Basketdag

2013-12-14 - kl. 07.00 Och Sten och Sixten har namnsdag. Gratulerar - idag är det er dag! Kan undra hur livet sett ut om "min" Sten fått bli äldre än 63 år. Vet iaf säkert att då hade han varit 82 år nu - på god väg mot 83!
 
Minne från igår - lucia-, tomte- och peppargubbetåg på Kalix Folkhögskola. En förskoleklaass från Norrskenets friskola som sjöng med sån glädje och kraft. På både svenska och engelska. Man såg framtiden kliva upp på scenen och tåg förbi som krönikör Anita Nilsson skriver i Kuriren idag.
 
Skriver i Kuriren idag gör också Bo Östman - hans tur i veckan. Inte länkbar - men BÖ gör tummen ned för koaliationen Framtid Överkalix - och undrar om moderaten Matz Flink ska bli det gamla kommunistpartiets påhejare i valet. Detta för att Larsson (V) och Hjelm (C) är de som utpekats som kommunalrådskanidater. Jag är absolut inte lika negativ. Med en socialdemokrati som står "ryssland" närmare än V och ett moderatparti som tackar oss i FP för att vi representerar alliansen på Överkalixmarknad - för själva orkar de inte med så måste friskt vågat hälften vunnet. För frågan är vad alternativet är? Fortsatt styre under "babuschkan" Persson?
 
Storstryk för LF basket - mot Södertälje. 
 
Kurirens ettan nyhet - otäck - om 46 åring som kidknappat och våldtagit en minderårig. Gammal nyhet - som nu är i tinget. 
 
Intressant krönika av Eva Åström - om att leva samman över religiösa gränser i Turkiet - och om att "burkadagarna" är över - iaf begreppet som sådant!
 
NSD:s reportage om skolan fortsätter - nu intressant artikel om varför det är bäst i Finland. Fortfarande kan ni ju själva länka och läsa direkt från nättidningen - lär vara i mitten av januari det blir stopp - för det är väl så att Kurirens Mats Ehnbom talar även för NSD. Uppgiften från publicistklubbens möte häromveckan.
 
I serien om "7-kronor-om-dagen"  så säger elektriker Isak Johansson från Sangis att han gärna betalar - och att han främst vill läsa om politik och lokala nyheter. Och efter det i tidningen följer 10 sidor sport. Undrar om de är de som vill läsa det som glatt betalar 7 kronor om dagen? För oss som är sportintresserade är ju sportsidorna historia innan de kommer i tryck? Nå erkänner att en av de 10 sidorna är en luleåhockey annons - undrar om de betalar 7 kronor?
 
För övrigt uppreoar jag frågan - vem är intresserad av uppslaget med börssidorna? Och vem betalar?
 
Idag är det basketdag. Först ska jag göra ett pass på jobbet. I det glassiga politiska livet så blir det till att jobba in den semester som snart hägrar. Men klockan 12 ska jag vara på Tuna och se Sara spela. Sen beger vi oss till Antnäs för att se Lisas lag ta sig an Gammelstad. Lite derby för en Sunderbyggare!
 
Och så kommer jag förstås att passa på att "stödhandla" på Sörbyhallen. Lite dyrare än andra affärer - men det är nödvändigt om de ska överleva. Deras inköpspriser ligger på en makalöst mycket högre nivå är stormarknadernas. Och det är en jättefin affär - ingen uppoffring att handlar där,
 
Ha en bra lördag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback