Bästa "nyhetsklappen"

2013-12-24  och Eva har namnsdag - och tänker förstås på "min" Eva som växte upp som min syster - och som jag firade jul med i nästan 40 år. Och som jag såg första gången 1951 just i det kök jag sitter just nu.Och där vi firade nästa alla våra jular ihop. Nostalgi!
 
Efter att ha läst papperstidningarna var det med viss bävan jag knappade in mig på nätet. Började misströsta - men bästa "nyhetsklappen" att 81-åringen återfunnits vid liv. Kan hoppas bara att skadorna är måttliga.
 
Gårdagen blev en dag utan julstress. På jobbet till klockan 14. Sen bara posten och statoil på hemvägen. Mitt emot K-Rauta (fd) hade det inträffat en bilolycka där en bil i vänsterfilen stod i färdriktningen - men vi i högerfilen gled galant förbi. Såg sen i tidningen att bommarna vid notviksövergången hade varit fällda en längre stund - lok som strejkat - vid 19 tiden. Julstressade bilister hade tom vänt och kört mot färdriktningen!
 
Själv har jag lagt ärende i en hög som ska åtgärdas på juldagen. Med god struktur så ska jag klara det på ett par tre timmar. Det ligger ett block och en penna här på bordet. Skriver upp allt efter!!
 
Och väl hemma - minsann den där julstjärnan jag skrev om häromdagen - församlingens gåva till alla över 80. Nu stod den och väntad på bron - dock utan präst - och som ingående i ett fint jularrangemang från en god vän. Tack för den Roffe!
 
Wasabilaxen uppskuren och paketerad - liksom den dubbelmarinerade fläskfilén. Godaste fläksfilen ever - googla fram receptet - icaköket. Sen blev det tillagning av mor Mariannes mimymsallad - och som vanligt blev köket som en krigsskådeplats - och mängden mimym räcker att utfordra hela armén med! Men god även den.
 
På facebook går det rykten om att tomten klätt av sig hos mig. Uppmanad att ta med "utstyrelsen" till firandet på Timmermansgatan.
 
Tror minsann att Överkalix försöker sig på ett "bocktrick" för att göra sig kända. Undrar om det är Framtid Överkalix - den oheliga (men väldigt kloka!) alliansen som tuttat på björnen?
 
Nu ska jag iaf gå upp och vattna kusinens blommor. Sen ska fåglar få påfyllning. Och måhända borde jag iaf ta upp resväskan nu - och börja tänka på "amerikaresan".?
 
Ha en god och fröjdefull julafton!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback