Early morning rain

2013-12-13  kl. 06.30 - och idag firar vi Lucia
 
Och att early morning rain - faktiskt var snö idag. Men en trevlig och ruschig dag igår - avslutades med en besvärlig resa hem. Plus 5 och spöregn i stan - var förbytt till plusminus 0 och snöglopp innan jag var hemma. 
 
Masssor av besök igår på expen - Pether N och Agneta H inledde dagen. Och klockan 4 dejtade jag Lars, Leif och Viveka. Däremellan hann jag med ett besök på Timmermansgatan - träfade både Sara, Lisa och en kompis till Lisa. Tydligen hade de "lekt" på nätet - för Lisa och kompisen var imponerade över att jag hade en blogg. Det var coolt enligt E. Och Lisa hade upptäckt gamla grattishälsningar!
 
Ja det är ganska otroligt vilken nytta man kan ha av bloggen. Hade förlagt roceceptet på mor Mariannes mimymsallad och då googlade jag på det - och vips så var det där - utlagt på min blogg för flera år sen.
 
Denna luciadag har inletts med snöskottning klockan 04.10 - slabbigt blött under snötäcket - men snön var ändå inte så tung. Tog väldigt mycket längre tid att försöka få fram min bil. En isskorpa under snölagret.
 
Men tidningsbudet hade trotsat det dåliga väglaget - tidningarna var i lådan redan när jag kom ut. Ser att Luleå hockey vann igår mot Modo med 3-0. Missade det på sportnytt igårkväll.
 
Och nu har förhandlingarna om avskaffande av delade turer strandat för gott. Nu kan vi köra säger personalchefen lite kaxigt Men i NSD kan vi läsa att undersköterska är det stora bristyrket. Hur tänker man i kommunen? I valrörelsen 2010 fixade sossarna sin egna majoritet med att lova att delade turer skulle avskaffas. Det löftet var inte vatten värt. Men det kanske är Mårten Ströms bevingade ord om att väljarna glömmer så fort som leder dem,
 
Faktiskt ganska mycket läsvärt i dagens tidningar - ledaren i Kuriren tänkvärd. Johan Håkanssons krönika i NSD likaså. Den tangerar även det Åsa Petersen skriver om i Kuriren - fotoförbudet på förskolor. Syftet med det är vällovligt - men skulle förstås ha kunnat lösas på ett mycket smidigare sätt. På frivillighetens väg. Personalen vet ju förstås om man har barn med skyddad identitet och kan agera utifrån det. Den kompetensen betror jag dem om. Gillar dock att Åsa tar avstånd från det generella fotoförbudet på våra vårdinrättningar.
 
Idag ska jag till Kalix. "Hotade" igår med att jag ville vara uppkopplad per telefon pga av vädret. Vi löste det dock med att jag ska samåka med Anders Ö. Så min uppgift blir att ta mig till Persön. Och det ska väl kunna funka. Luciatåg är vi också utlovade vid styresesammanträdet - Norrskenets friskola bjuder!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback