Ett skov framgångar

2013-12-08, kl. 07.30 - och i avsaknad av vetande om dagens namnsdagbarn så får jag ta ett politiskt inlägg för att "svärta" texten. Vidar Andersson som gör upp med sossarnas taktiserande om brytpunkten.
 
Har haft en planerad sovmorgon idag - först till halvsex - men sen var sängen så skön så jag bestämde mig för en halvtimme till.
 
Härligt vinterväder idag - fast inte kändes det som de 19,5 grader som min granne på jobbet skrev på FB. Men så är det ju - den riktiga vinterkylan är "varm".
 
Hela dagen igår ägnades åt "Kåbban" som de initierade säger. Kåbdalis för oss andra. Där var det minus 14 och 7 ms nordlig vind. Trodde att tjejerna skulle ge upp efter en timme - men minsann så körde det nästan 2,5 timme.
 
Själv tillbringade jag väntetiden på byns "lanthandel". Förvånansvärt bra sortiment på den lilla butiken som nu hållit öppet i två år. Hade tom eget bageri där det framställt både det ena och andra - limpor, lussebullar, tunnbröd. I ett hör av butiken ett litet retrocafé där jag intog kaffe. En mysig timme där jag tom träffade en bekant - Tord från Kåbdalis.
 
Och så fick man köra på riktiga vintervägar - "plogarna" där uppe vet hur man plogar/skrapar vägar. Viltet höll sig borta från vägarna så när som ett rådjur som passerade vägen några mil ovanför Älvsbyn. 
 
Lite energi fanns kvar - färdigställde en förkokt julskinka genom att panera och griljera den. Men ingen ska påstå att julskinkorna smakar så bra som förr - och detta trots att det var en Hugosson.
 
Lite tvätt hann jag med också. Viken nu ska hämtas upp. Och så ska här röjas i köket. Julmarknad kl. 10.00 är inplanerad - en snabbis - bara för att ha varit dit - Folkhögskolan och byns egen hantverkarförening!
 
Snabbis för att 10.30 fortsätter skidunderhållning på TV. Behöver jobba lite idag också - men eftersom vi nu upptäckt att även vårt nätverk finns uppe i molnet så ska jag försöka göra det hemifrån, 
 
Apropå skidåkning så känns det som om helgen varit ett skov framgångar för såna jag unnar det. Luleå hockeys mirakelseger över Skellefteå. Northland vinst över Solna, Antnäs (lisas lag) vidare i straffkasttävling, Kalla tvåa i klassiskt - före Björgen bland annat - , Hellner fyra och skidskyttestafettlaget på pallen - andra plats. Glömde jag någon nu? Men igår em - blev det stopp - tvärstopp - Luleåhockey torsk mot Växjö.
 
Men den här söndagen blir nog bra iaf.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback