Fru Tö

2013-12-11, kl. 06.30 -  det är Daniel som vi namnsdagsgrattar idag.
 
Kortare än kort blir inlägget denna morgon. Ogillar blidväder i december - men idag är det - och jag kan inte göra mycket åt det.
 
Kan erkänna att det fnns vissa fördelar. Bron behöver inte sopas och min bil som  förrgår mest liknade ett isstycke är nu avtinad.
 
Har precis varit ut och hjälpt "Fru Tö" - hon den krumma gumman med kvast ni vet - som sopar bort snö och slask.
 
Läser den glädjande nyheten att Smedjegatan ska öppnas igen - fast först till hösten. Såg för en tid sedan att tekniska nämndens ordförande varit vid Kungsgatan - en förmiddag klockan 10 - och hon förstod inte vari problemet bestod. Kan rekommendera rusningstid - som är ett par timmar morgon och kväll - för att se verkligheten!
 
Och "Tåg i tid med ny mätteknik" rubricerar Kuriren - kan undra om det kommer gälla Norrtåg också - som häromdagen ställde in tåget pga av kyla.
 
Mindre kul att Luleå hockey förlorade - och mot Färjestad som har rätt många anhängare på FB.
 
Och ännu mindre kul att sosseledningen i Luleå fortsätter förneka sanningen. Det finns ingen besparing hävdar socialnämndens ordförande. Måhända sant om man ser till kronor och/eller procent. Men när pendeln slagit över och omvårdnadskrävande gamlingar tvingas bo hemma så har naturligtvis trycket ökat på personalen. Personalen betalar med fler delade turer istället för att de enligt vallöftet skulle försvinna. Och sliten personal - mer sjukskrivningar - och mer press på de som är kvar. Revisionsrapporten säger tydligen det också. Iaf att ledningens och personalens syn på situtationen inte alls överensstämmer. Måste läsas!
 
Idag blir en vanlig dag på jobbet. Vanliga dagar tenderar dock aldrig att bli vanliga. Och det är väl bra. Någon tristess hinner aldrig infinna sig.
 
Hoppas ni också får en bra dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback