Kvinna från Magdala

2013-12-10, kl. 06.15 - och idag fyller Angelica Hedlund år , grattis. Och "kvinnorna från Magdala" - har namnsdag. Malin och Malena. Urspungligen från namnet Magdalena, Borde det inte innebära att hon också har namnsdag? Fast henne grattar vi ju under "fruntimmersveckan", Föreslår en viss samordning av namnsdagar - så att flera kan få fira. Vet minsann hur det är att sakna namnsdag - vare sig Ylva eller Marianne fanns med tidigare. Mor och jag fick "nödfira" på Mariana-dagen.
 
Superdag igår - hann mycket på jobbet. Hade riktigt flyt med att få tag i folk - och få besked om medverkan. Gunnar A kommer till vår konferens i januari!
 
Inser att det är riktig "panschovarning" - igår köpte jag frimärken till de färdigskrivna julkorten. En vecka innan de måste postas!
 
Men nu är det en ny dag. Har hämtat in tidningarna - och förhoppningsvis även slagit igång motorvärmaren. Tänkte iaf gå förbi bilen och göra det. 
 
Den stora lokala nyheten är fotoförbud på skolor och förskolor. Man bara häpnar. Förvisso finns det skäl att känna respekt för att det finns barn som har skyddad identitet. Men det argumentet verkar vara inslängt som jästen efter degen. Det kan givetvis lösas på annat sätt. Det handlar om rädsla för ny teknik - men det är bara att inse att internet kommit för att stanna - ingen dagsslända som sossen och statsrådet ines Usman siade om. Känns lite extra makabert - beslutet - då vi nu går mot tider där vi kommer få se sida upp och sida ned med bilder av telningar - i luciakläder och tomtedresser!  NSD har nyheten på ettan!
 
Kuriren fortsätter sin serie om Vårdens digitala vägval. Och i Kuriren kan vi också läsa om att Northland hotas av domstol. Påhejad av Claes Hemberg på Aktiespararna står det i papperstidningen - dock inte med i nätversionen. Den mannen verkar ha bestämt sig för att någon gruva ska det inte bli i Pajala. För min del känns det som om han tagit det som sin livsuppgift - skulle nog inte skriva påhejad av - utan triggad av.
 
Northland för tankarna till basket - och LF vann igår i Uppsala. Grattis.
 
En bra artikel till från vardera tidningen vill jag uppmärksamma. Om hemtjänsten i NSD. Där man kan läsa att ledningens bild av verkligheten inte överensstämmer med personalens - och troligen inte med brukarnas heller. Revisionsrapport. Vill nog påstå att det gäller hela äldreomsorgen! Lite av Kejsarens nya kläder  när man hör ledande sossar stå i fullmäktige och berömma sig själva.  
 
Och så Sticket i Kuriren - om hur facket pumpar in pengar till sossarnas valkassa. Det är ju långt ifrån alla fackligt anslutna som vill stödja sossarna - och ändå tar man medlemmarnas pengar och skickar oförblommat vidare. Bland LO-anslutna män är sossarna inte längre största parti - det är SD. Så det enda försonande med de 800 000 kronorna till sossarna är väl att ett antal SD blir förbannade. Men som princip är det helt förkastligt - lika förkastligt som kollektivanslutningen på sin tid. En avgörande faktor - kollektivanslutningen - att jag tidigt uteslöt S som mitt parti!
 
Mer självdisciplin hävdar horoskopet i NSD att jag behöver. Vi får väl se om jag klarar det. För idag ska bilen stå - och bussen går 08.11.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback