Mörkaste dagen

2013-12-20 - kl. 07.45 - och Tomas har namnsdag. Mörkaste dagen på året? Kl. 18.11 idag infaller det - vintersolståndet.
 
Och denna dag för 45 år sen gjorde jag det - för första och enda gången - förlovade mig. Undrar varför vi valde den mörkaste dagen på året? Nå nu har jag varit oförlovad så där 25 av de åren - och det har gått bra det också.
 
Bra gick det igår också - hann undan rätt bra på jobbet. Men nog räcker resten till att sysselsätta mig fram till avfd den 27 - säkert!
 
För övrigt har jag inte rört bilen på 2 dagar - något av rekord skulle jag tro. Skönt igår att INTE ha bilen med - vilket skitföre!
 
Idag något bättre - iaf minus 4 grader. Kan hoppas att det håller i sig - och att det kommer lite nysnö.
 
Tvättmaskiner på G - ska strax hänga. Igår blev wasabilaxen klar. Sitter nu som mest och funderar på dagens logistik för att hinna med så mycket som möjligt. Hade någon tanke om att hänga på handtaget hos Kvantum redan kl. 7 - men slutade ut det.
 
Måste ju reta sig på något för att få igång blodomloppet. Inte svårt att bli det när en advokat uttalar att det var mänskligt att ta sig in i en lägenhet och hota och misshandla personer. Han ville ju bara ta reda på vem som hotade hans syster. Förvisso verkar inte den drabbade helt oskyldig - men när en advokat börjar tycka det är mänskligt att ta lagen i egna händer blir jag orolig.
 
Och bocken i Gävle har brunnit igen. Verkar nästan ingå i kommunens koncept att den SKA brinna - för visst skulle man kunna skydda den om man ville. Men vem skriver om en julbock som står där år efter år?
 
Glad blir man ju när - tjuv togs på bargärning.Orespekt att inte respektera att hemmet är ens borg.
 
Rubriken om att elever tillåts äta i klassrummet samtidigt se film trodde jag var någon kreativ rubriksättare som ville lura in oss på länken - för att hitta något banalt. Men det var på "rikt" -lite märkligt må jag säga. 
 
Börjar känna mig rastlös här framför datorn - han i ryggsäcken gör sig påmind. Mycket som ska hinnas med - allt från att kolla om fåglarna har mat - till inhandlingar av olika slag. Och någon kort stund på jobbet lär det väl bli.
 
Ha en bra lördag alla - och njut av mörkret - det gör jag.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback