Tant- och panchovarning!

2013-12-20. kl. 06.15 - och idag har Israel och Moses namnsdag. Grattis!
 
Efter gårdagen kan jag konstatera att jag är feberfri - utan Ipren. Nu kvarstår "bara" den otrevliga efterbörden av slem och hosta. Lemmen i magen - runt hela midjan. Om ni nu vet vad "lemmen" är - det visste inte min doktor riktigt - trots att han är från Råneå. Eller iaf hade han svårt att översätta det åt sina kollegor.
 
Bussade både till och från jobbet igår. Jörgen aviserade så tidig avgång - att jag fick meddela att jag inte var lite morgonpigg som honom. Vilket väckte en del munterheter vid den lunch som snälla partiet bjöd på igår.
 
Och hemma i Berigårn möttes jag av tant Lilly som gav mig rånepepparkakor och en lussebulla. Så det blev för många kalorier igår igen.
 
När ni läser på Kurirens baksida att "Drottningen drömmer om att resa norrut" - så kom då ihåg att ni läste det först på min blogg. iaf tidigare än i Kuriren.
 
Trodde att det skulle dölja sig en person med Levy Bodydemens bakom rubriken om julskinkor på rymmen. Men det var verkligen riktiga grisar. Som sedermera infångades.På min näthinna dyker då upp när faster Lisa styrde hem våran gris som rymt till grannen. Styrdegfrisen med två potatisgräv - samtidigt som hon läxade upp rymlingen med tillrop.
 
Läsvärd idag - Marika Formgren som "gästen" på Kurirens ledarsida. Om Löfven som mannen utan åsikter. Träffande beskrivning. Men jag kan fundera vad hon menar med att han Löfven inte har någora synpunkter på moderaternas Sydafrikapolitik? Förmodligen handlar det väl om den tidigare bojkotten som moderaterna var det enda parti som inte stödde. Där tycker jag Löfven gör rätt som avstår åsikter - om han nu verkligen gör det. Tänker på det också - nu när Hjalmar Lundbohm lynchas och beskylls för att ha varit rasist. Kan inga detaljer - och vet inte vad som är rätt och fel. Men det känns som om varje gärning borde bedömas i den tid den utförs. Kanske jag skulle tycka annorlunda om jag satte mig in i frågan - men det orkar jag inte.
 
Tant- och panchovarning höll jag på att glömma. Igårkväll knackade det på fönstret - vid sjutiden - och utanför stod en man i gul väst. Och lite längre bak ett fordon som liknade en ambulans. En fin julgrupp från morbror och moster i Bollnäs. Tackar allra hjärtligaste - med amaryllis min älsklingsblomma. Men lite oroad blir jag ju - tredje julgruppen i år. Snart knackar väl församlingens präst på med julstjärnan - om det nu juluppvaktar gamlingar på det sättet fortfarande.
 
Iaf kul att läsa i tidningen idag - om "Blomakuten" som faktiskt är en ombyggd ambulans. Så lite alert i uppmärksamhet är jag iaf än.
 
Ha en bra fredag - och på med broddar. Själv ska jag lämna bilen hemma idag - och bli upplockad av Jörgen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback