Tung dag

2013-12-02, kl. 06.30 - och Beata och Beatrice har namnsdag. Trodde att Beata var en kortform av Beatrice - men får inte riktigt stöd för det - men ungefär samma betydelse - lyckosam och ljusbärare.
 
Inget uppmuntrande precis med Kurirens horoskop denna måndag morgon. "Idag känns vardagen tung" - alltså inte nog med att det är måndag - det blir en tung dag också. Tur att man tillhör de som bara tror starkt på horoskopen då det är med oss.
 
En härlig helg lämnar jag bakom mig - långt bakom. Fattar inte riktigt vart den tagit vägen? Igår förmiddag var jag iaf i Antnäs - det minns jag särskilt väl. En riktig rysarmatch för Lisas lag. Lagens resultat genom matchen  var som klistrade ihop med varann. Tror knappt det någon gång skiljde mer än 3 poäng. När det var 44 sekunder kvar stod det 49-49 - och Boden missade två straffkast - varvid vi contrade och satte 51-49 - och DÅ var det 1 sekund kvar. Vilken rysare!
 
Ja sen hem och skrapa undan lite snö - innan jag drog till jobbet för ett par tre timmars jobb. I sakta mak. Men fick undan en och annan energitjuv. 
 
Härligt vinterväder idag - ute och hämtade tidningarna före klockan 5. Nu är det lästa - utan blodstörtning! 
 
Förstås om det tragtiska dödsfallet i Korpilombolo. Men glada nyheter också - om Kallas framgång - som jag förstås missade i livesändning pga av basketen. Torbjörn Tosser i Kuriren tror på en fröjdefull jul - efter Kallas seger. Själv gladdes jag nog mest åt Hellners insats - imponerande - och kom lite orättvist i skymundan - men det krävdes en gigant från Tärendö för det - som Tosser också skriver.
 
Idag gläds jag också åt ledarna i båda tidningarna. Kurirens tf  ledarskrivent Jacob Broman skriver på temat "Lilla huset på tomten" om Friggeboden som Borg nu tycker ska bli ett Attefallshus. Vill i sammanhanget bara påminna om att Birgit Friggebo faktiskt drev igenom 176 förenklingsförslag för oss vanliga medborgare. Friggeboden var förstås giganten - men där fanns saker som att inte bötfällas om du gick mot rött ljus en sen natt utan trafik, förenklingar i deklrationen med mera. Märker att även jag glömt alla kloka förenklingsförslag som blev verklighet. Ja borttagande av bygglova för att måla om huset också. Får nog googla på detta!
 
NSD via Peter Jaan-Kask tar upp behovet av en ny skattereform - gillar citatet från norske hotellmiljonären Petter Stordalen: "Skatt är civilisationens kostnad. Det är en orsak till att Sverige är ett av världens bästa länder".  Det gäller att komma ihåg att skatten ger oss välfärd vid sjukdom, arbetslöshet och ålderdom. Och utbildning till alla - oavsett plånbokens storlek. Tyvärr inte länkbar ledare än.
 
Men om vi ska behålla respekten för att skatter behövs behöver vi mindre av gräddfiler - som när sossarna i Luleå återigen är på väg att skicka pengar till sig närstående Unga Örnar. Bra att Sticket tar upp detta - tänk att sossarna återigen är beredd att köra över sin fritidsförvaltning?
 
Nu är det dags att ta itu med måndag - ska försöka memorera den och njuta av varje stund. För fortare än vi anar är  det fredag igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback