Dagens ros!

2013-02-06, kl. 06.15 - och dagens ros till namnsdagsbarnet Doris (Hedlund) - och Dorotea får också hänga på.
 
Blev en rejält lång arbetsdag igår - utslagen när jag kom hem. Sov hela kvällen Ett halsont kan väl bidra också. Men jag hade ett par vakna timmar - spöktimmen - så jag var nog först att gratulera Mona Kumpula och Charlotta Söderberg - FB-vänner med födelsedag idag. Grattis!
 
Skräckscenariot igår var Vonns fall i Super G - och hörde ändå inte de skrik från henne som tydligen gick ut i etern. Stig Strand lär illa berörd bett om att ljudet skulle stängas av. Hon är ju en fajter - men undrar jag om det inte är färdigåkt nu - inte bara för VM.
 
Trakorn hade gjort sitt när jag äntligen kom hem - först vid 18-tiden. Latmasken infann sig - och jag sköt upp snöskottningen till idag.
 
Klockan 04.20 stod jag där - med snösläden i nävarna. Minus 15 - kollade jag sen - torr luft och inte en snöflinga i luften. Mörkt och tyst dessutom - en vintermorgon på Berigårn när den är som bäst.
 
Vilken härlig start på dagen som ska toppas av fikamingel med nya jämställdhetsministern Maria Arnholm - en liberal pärla - det ser jag framemot. Vill du hänga på - mellan 16-17 - så hör av dig till mig, Gerd eller Thomas.
 
Igår hade jag gett DN till tant L och NSD till kusinen - vilket inte hade uppskattats av tant L. Kusinen hon trodde att "hennes tidning" uteblivit. Så gär det när alla tidningar är lika tunna!
 
Ordningen återställd idag - och tidig leverans i korg utanför dörren resp. i trappen. Och mina egna har jag läst. Orolig blir jag ju för Northland - flaggskeppet för heta Norrbotten. Känns ju faktiskt som man skulle vilja mobilisera - hur mycket skulle varje norrbottning behöva satsa för att få in tillräckligt med pengar. Och är det ens möjligt?
 
Det verkar ju dessutom få tråkiga ringar på vattnet - nu läggs Rönnbäcksgruvan i Västerbotten på is. (undrar om jag uppfattade namnet på gruvan rätt?)
 
Och dagens ros då? Ja den går till Kurirens ledarskribent - för dagen Jonas Grafström - som  hyllar Kronprinsessan Victorias framträdande på gay-galan. Här handlar det om positiva ringar på vattnet - som handlar om att skapa opinion - inte bara för homosexuella - utan för allt som skapar ett gott samhålle - ett samhålle tolerant mot allt som inte skadar andra.  Jonas hänvisar till Bob Dylan "times they are a-changin" - blir lite kul då han påpekar att den sjöngs 1963 - för då var Jonas inte ens påtänkt. Ännu roligare blir det för oss som följt Kurirens ledarsida sen "stenåldern". Vi nickar i gungstolen och instämmer  - "times they are a-changin" - även när det gäller Kurirens ledarsida. Det här hade varit otänkbart att läsa där för inte så många år sen! Skulle kunna tro att den föranleder en och annan kaffeskvätt i vrångstrupen även idag?
 
Nu tar jag tag i den här dagen - som har alla förutsättningar att bli toppen!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback