Fullständigt omdömeslöst

2013-02-27, kl. 06.00. Och de är Torgny och Torkel som äger den här dagen - grattis.Lite spännande med Torgnys ursprung - Tors gny.
 
Upprörs - hörde om det igår - men värre när man ser det i tryck. Försäkringskassan som kräver datum för när en 23-åring ska avlida - för att han ska få sjukpenning. En fullständigt galen organisation - Försäkringskassan - frågan är om detta går att toppa?
 
Måndagen löpte annars bra - vilodag från VM - kändes nästan tomt. Fyllde dagen med alltför mycket arbete - blev 8-timmarsarbetsdag. Lite tufft - men trevligt men många möten med supertrevligt folk. Full rulle på expen hela dagen.
 
Inte mycket ork när jag kom hem - så det blev soffhäng med Fråga Doktorn, Förstod aldrig att mor - och även far - älskade detta program - men det är lite mysfaktor över programledarna. Och än har det inte lyckats framkalla särskilt mycket hypokondri.
 
Har äntligen lyckats få lite diciplin på uppstigningen - 04.30 idag. Skönt att läsa tidningarna i lugn och ro. Kuriren meddel i stora ettanrubriker att kejsarsnitten minskar i länet - bra men platsar det verkligen som het nyhet? NSD - om "Otryggt liv trots skyddad adress" - lite olika policy - NSD visar ofta sin toppnyhet även på nättidningen.Artikeln får aktualitet - en annan liten rubrik handlar om man som misshandlat hustrun på Örnäset.
 
Norrbotten har hamnat i riksmedia med flera nyheter. Mindre smickrande om sexskandalen vid skidgymnasiet i Malmberget - enligt avslöjandet dessutom på landets övriga skidgymnasier också.
 
Nyheten om att Boliden får bryta malm i Älvsbyn - Laver - hittade jag först i SvD. Och första utskeppningen av malm från Kaunisvaara - stor nyhet inte bara i lokaltdiningarna - här i NSD men båten tuffade iväg även i TV:s nyhetssäningar igår.
 
I övrigt slåss Maramö med Ikeas "hästköttbullar" om mediautrymmet. Blandat med det italienska valet. Undrar om kaos eller katastrof är rätt benämning. Apropå att Anders Köjs leker med ords betydelse i sin krönika idag. Missar dock att Piteborna inte bor i stugan utan på stugan. Och så heter det plättlagg - inte plättlägg - och det som görs på spisen är plättar - pannkaka görs i ugn. Basta!
 
Idag ska det revideras hela dagen - kommunförbundet. Ny auktoriserad revisor - kommer att sakna trevliga Lennart. Men trevligt att fuska i sitt tidigare yrke - nostalgi.
 
Det går dåligt med träningen -  men får repareras i morgon och torsdag. För sen är det full rulle till och med söndag.
 
Men nu njuter vi tisdag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback