Hamburgerkött

2013-02-13, kl. 06.45 - och Agne och Ove har namnsdag. Av uppräknade "Agnar" kände jag nog bara till Simonsson - han fotbollsspelaren med Tore Skogsmanglugg mellan tänderna.
 
I backspegeln är det hästköttsdebatten som dominerar. Där det allvarliga ju faktiskt är falskmärkningen - medan debatten handlar om huruvida man alls ska äta hästkött. På "Föreningen" hemma - på 50-talet - kunde man köpa världens godaste hamburgekött. Ibland var det någon elak vuxen som påstod att det var hästkött - och var det då någon arbetshäst som gått till de sällare jaktmarkerna - så kunde de vara riktigt jäkliga och säga att det nog var den hästen. Men vi barn valde att inte tro på dem - för pålägget var attraktivt. Och jag tillhör numer dem som inte köper när det heter häst i förstavelsele.Knäppt och ologiskt - men jag erkänner iaf.
 
9000 tusen hästar lär försvinna varje år utan att någon vet var det tar vägen - tror det var på Sverigenivå. Och i Expressen kan vi läsa om var hästarna - lasagneköttet - troligen slaktats. Så visst har hon rätt Marit Paulsen - både djuren och maten behöver ett eget FBI!
 
Själv har jag en mycket trevlig lunch i backspegeln. Igår var vi 25-talet partivänner som åt lunch med vår integrationsminister Erik Ullenhag. Erik bestod oss med ett ideologiskt anförande som verkligen gjorde de liberala rötterna levande - även i dagspolitiken.
 
Efter två statsrådsbesök inom en vecka behövde min bil en rejäl urrensning av skyltmaterial, kaffetermosar, folkpartigodis, beachflaggor, rollups med mera. Det tog sin lilla tid. Men; jag fixade min målsättning att gå direkt till Koskelas ögonklinik. Nu är jag undersökt och godkänd i steg 1 - inför en event. RLE-operation. Steg 2 den 5 mars - då en grundligare undersökning ska göras av en leg. ögonläkare.
 
Nå nu är det en ny dag - som jag ser framemot. Tidningarna lästa. NSD består oss med en siencefiction eller skräckversion - via en Nils Harnesk - som varnar för ett plundrat Norrbotten. Kuriren toppar med "Knarkets väg över gränsen" - något som tyvärr inte är något framtids skräckscenario - utan rena, rama råa verkligheten.
 
Lite annat smått och gott - ytterligare villatjuvar gripna - bland annat misstänkta för inbrottet i Rutvik. Oroväckande många småbränder - med okänd brandorsak. SD-ledamoten från Boden utesluten - fick beskedet via media. Tänkvärd krönika i NSD - av Isa Chen "I praktiken agerar vi som om lycka är standard".
 
Kan konstatera att objektivitet verkligen inte är standard på insändarsidorna - men det kanske det inte ska vara heller. Men frustration och ilska blandas med ett småleende när jag läser en insändare som inte tycker att Björklund ska skrämmas med ryssen - "det fredsälskande Ryssland" nej istället kommer hotet från Nato med "den krigshetsande härföraren USA i spetsen". Och han skriver under eget namn!
 
Det var lite smått och gott som nu fått lämna mig - harmoni i kroppen. Idag blir det jobb på förmiddagen - en plus variant av förmiddagen kanske - och sen ska det tränas. Nu var det så länge se att det finns risk för lite träningsvärk. Ser framemot att vara hemma i tid för att vila till skidskyttet.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback