Hård härskare

2013-02-07. kl. 07.30 - och en hård härskare har namnsdag idag - Rikard. Och Dick - kortformen - och i avdelningen onödigt vetande kan sägas att inte en enda person fick tilltalsnamnet Dick 1999. Grattis alla namnsdagsbarn.
 
Och grattis till Sverige som fått en alldeles förtjusande och kompetent jämställdhetsminister - Maria Arnholm. Natten mot söndag fick vi ett sms att hon hade en timme över i sitt program och ville träffa partivänner och sympatisörer. Fantastiskt att 40 personer hörsammat inbjudan - och att det var nästan 40% män som hörsammat inbjudan.
 
Fantastiskt nyhet på TV - om att i Kina kan man köpa frisk luft på burk. Skämt - javisst - men burkarna finns i verkligheten - och med ett budskap om att luftproblemen måste tas på allar. Åtta miljoner burkar har sålts.
 
Ganska kul också att Avanza Banks aktieanalytiker tycker att norrbottningarna ska köpa utemöbler istället för aktier i Norhland. Detta med anledning att Jens initierade en debatt om riskkapital och avslöjade att han köpt aktier i Northland. Fast det visar ju bara hur långt från verkligeheten aktieanalytiker  befinner sig - här använder vi ju sparkarna som trädgårdsmöbler.
 
"Northland skrattar igen" rubricerar Kuriren och i NSD kan vi läsa om "Storseger för Northland basket" - vi får hoppas att basketens framgångar smittar av sig på gruvan. 
 
Näthatet är annars den stora nyheten - Uppdrag Granskning - styr ju numera vad som är på löpet. Fast hatet är ju inget nytt - tidigare var det faxhat - men det gick så välgörande mycket saktare det. Men nog låg det drivor av "skitpapper" ibland när man kom till jobbet.
 
Är lite seg idag - halsont spökar - och verkar utvecklas till något obehagligare. Och så går jag omkring med 24-timmarsblocktrycksmätare - med rem och dosa runt midjan - och slang och manchett på armen. Det värsta är att dessa sitter ihop - och förorskar visst trassel.
 
Officiellt har vi stängt på expen torsdag och fredag. Arbetstiden tog slut vid lunch igår - 10 timmar i veckan räcker inte långt. Idag åker jag dock in och gör lite ideellt arbete, Det blir en del sånt - men trivs så länge orken räcker. Dock som sagt lite vingklippt av ovanstående omständigheter.
 
Och i morgonbitt blir det inget blogginlägg - stockholm och hemsideutbildning väntar. Och för att spara pengar åt (F)attiga (P)artiet så ska jag hämta upp Thomas på väg till Kallax. Han ska "interneras" med partiprogramsgruppen några dagar.
 
Nu lever vi ut torsdag. För övrigt köpte jag Northland aktier igår!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback