I hästväg

2013-02-16, kl. 08.00 - och Julia och Julius har namnsdag - grattis.
 
Nyheterna har verkligen varit något i hästväg - lasagnedebatten - alla har hittat en vinkel att vara upprörd för. En del tycker det är fel att hästkött utpekas som något "fel". I-landsproblem när många i världen svälter - och tom dödar råttor för att överleva. Stölder av hästar har avslöjats - och väckt vrede. Några vill köpa upp lasagnelagret och ge till hemlösa. Andra upprörs över detta - då köttet visat sig innehålla mediciner - icke lämpliga som människoföda. Men nu är hästarna försvunna i dubbel bemärkelse - hittade inget på Expressen iaf.
 
Gårdagen var en struldag som jag stryker ett streck över - iaf morgonen - med översovningen. Och glömda prylar - fick vända och hämta telefonen. Som då visade sig vara urladdad - fick vända och hämta laddare. Sörjig väg till Kalix - kom inflåsande bara någon minut innan sammanträdet började. Kaffekoppen tog extra lång tid att fylla då kaffet var i sinande.
 
Men sen flöt dagen bra - trevlig styrelsemöte, hemfärd och en kort middagsvila - och jag var redo för både På spåret och Skavlan. Den senare körde med lite falsk marknadsföring. Spänd förväntan på vem som stod för den svenska synden - vilket visade sig vara en rätt okänd dam i porrfilmsbranschen.
 
Intressant nyhet hittade jag via FB - om att fackförbundet kommunal låtit göra en egen utredning om den sk Caremaskandalen. Visar sig inte alls vara någon skandal - iaf inte proportionellt till medias ru briker. Enstaka indicenter väl värda att klandra - men inte mer. Skandalen består väl i att media lyckades plantera att detta skulle vara ett resultat av att detta vårdhem inte sorterade under det "offentligt goda". Mycket märkligt också att Kommunal tydligen inte släpper ut denna rapport till offentlighet - iaf inte till Dagens Industri.
 
Nu vill jag se en uppföljning av "Caremaskandalen" från medias sida - men den lär vi inte få - då flagnar ju deras rubrikfärg totalt!!
 
Upprörs gör man ju varje dag när man läser tidningarna - man kanske måste dämpa den - inte låta energin flöda iväg alltför lätt. Det kanske finns minst två sidor av en nyhet också. Vi måste nog också fundera i termer vem som kan ha planterat saker och ting.
 
I fallet med Peter Eriksson och hans fru som fick följa med på utskottsresa så är det förstås någon från andra partier som planterat. Men vad Peter haft för goda skäl att låta henne följa med - istället för en ersättare som nobbades framgår ju inte.
 
Krisen i Northland har en stående rubrik i NSD - idag om "Miljonerna upprör" - ledningen som sett till att man gött sig själva. ätet dock inte uppdaterad med den rubriken.
 
Just nu Norrporten på TV - UG-reprisen. Kommer ihåg att det var någon kvinna från Folksam som satt och kommenterade i det programmet. Om exklusva förmåner till ledningen. Kan inte det anses vara att ha bocken som trädgårdsmästare - med tanke på Folksams VD-löner och annat.
.
Nä nu har jag slappat nog länge här - mellan blogg och nättidningar. Dagen har börjat bra - lite sovmorgon- till klockan 6. Och kom ihåg Da Capo - bra start på dagen. Idag blir det mest hemmapyssel - låter trevligare än vad det är - städ, tvätt och röj!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback