Mildra effekterna?

2013-02-19, kl. 07.00 - och idag är det Ella och Gabriella som äger dagen - grattis!
 
Bra dag igår - mycket gjort på jobbet - trots att jag hann med ett trevligt besök av Leif. Och vann den inre striden om träningen - den blev av. Och inte tänkte jag på den när jag skrev rubriken - men ja tack - gärna något som mildrar effekterna av gårdagens träning. Ett löfte avges härmed - aldrig mer 18 dagars träningsuppehåll - en syn för gudar när jag skulle upp från sängen.
 
Gårdagens sena nyhet - kanske var det Nord-Nytt som avslöjade - om gruvarbetarna vid LKAB som fuskat till sig miljonbelopp i lön - trots att det inte ens varit på jobbet. Facket lovar att försöka mildra effekterna. Finns det någon annan effekt än avsked på grått papper och återbetalning?
 
Men man genar ju även högre upp - de som verkligen borde värna demokratin. I Boden har Bosse Strömbäck egenmäktigt sett till att ge bidrag till Folkets Hus - han medger formella fel - och verkar därmed tycka att saken är ur världen.
 
Ser för övrigt att Leif Wikman "uppträtt" inför makthavarna i Luleå kommun - presenterat trygghetsboenden. Undrar om de fick någon förklaring också hur han genade och tillskansade sig pengar han inte borde haft. Han lär ha påstått att han minsann följt kommunens regelverk. Borde han inte ges en chans att förmedla det i media också? Märkligt att media nöjer sig med att han inte vill uttala sig.
 
Apropå media så borde den så kallade Caremaskandalen fått dessa till en rejäl självrannsakan. Det var ju media - med stöd av det politiserade facket som drev fram den. Bra att Kurirens ledare speglar detta i dagens ledare - men har inte sett att den guru - DN - som var värst i det drevet skrivit något alls. Har någon sett något? Håller med ledarskribenten - och utredaren - om att det värsta skandalen var att detta kunde marknadsföras som en skandal.
 
Märkligt svårt det där med att leva som man lär - i Arjeplog har politikerna beslutat att arbetstiden ska vara tobaksfri - för de anställda. Men centerpartisten Ottosson - han tycker inte det ska gälla politikerna.
 
Noterar att Traktorvägen ska öppnas. Det kräver ett antal företagare - inklusive Ferruform. Samma Ferruform som för 8 år sen tvingade kommunen att dra om vägen - bara för att de inte ville ha genomfartstrafik på Traktorvägen. Vi som tyckte att vägen borde öppnas anklagades för att vilja utsätta deras arbetare för livsfara. Hoppas att Lennart i sin himmel känner en viss upprättelse!
 
Noterar också att NSD och Kuriren delat upp våra stjärnor mellan sig - Hellner i Kuriren och Kalla i NSD. Men om att döpa om Luleåkalaset delar man på gracerna - samma tävling i båda tidningarna.
 
Fanns en hel del smått och gott till som jag velat skriva om - om tiden tillåtit - men jag körde med 1 timmes översovning idag. Ägnade mig i drömmen åt korsordstävling som leddes av Bengt-Urban Fransson. Och somvanligt numer så ingick bussresa i scenariot. Undrar hur Marjatta tyder det?
 
Njut av tisdagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback