Tango i näsan

2013-02-01, kl. 07.00 (nästan) - och Max och Maximilian har namnsdag. Och moster Gunilla i Bollnäs fyler år idag - stort grattis från Bergårn!
 
Och då får moster svaret på sin kommentar/fråga från igår - toaskylten på Tunaskolan - vad jag tycker. Befängt förstås - men mest upprörd för den behandling som Astrid utsattes för efteråt. Med elevenkäter som skulle visa att hon minsann var fel ute.
 
Gårdagen gick i snöns tecken. Inte alls less på snöskottning för egen del - men less på att köra omkring på moddiga vägar. Och på jobbet så har garantin om tidigt skottad innergård spruckit så det visslar om det. Igår fick jag stå ute på gatan hela dagen.
 
Blev ensamarbetare på jobbet - efter att ha skjutsat Jens till flyget. Fick mycket gjort - men ett och annat besök hade väl inte skadat.
 
Bytte träningen mot morgonens snöskottning - som skulle blivit en minst 1, 5 timme till - men traktorn hade varit och putsat - så det blev bara 50 minuter kvar till mig. Men efter en god middag hos kusinen så räckte det väl.
 
Såg att Jens lovat att gå hem om LF förlorade basketmatchen i Uppsala som han var och såg. Och det gjorde dom - förmodar att han med hem menade sitt tillfälliga "hotellhem" i Uppsala - iaf kommer han väl förklara det så. Förlust för LF men en poäng! Och Luleå hockey fick bara med sig en poäng mot "spöket" MoDo.
 
Har sökt förtvivlat efter vad utredningen heter - den som skulle lägga förslag om att ändra rikdagens "fallskärmar" - nu vet jag - Villkorskommittén - vill veta vem fp har där - för förslaget som läggs nu är helt tokigt. Så klart ska det gälla alla. Inte minst i den del som innebär att man kan fiffla till sig ersättning som det inte var tänkt - Lex Leif Wikman! Hämtat från Kurirens ledare idag. Förhoppningsvis ska begreppet pension också skippas - pensionsgrundande ska givetvis riksdagsarvoden vara - men en ersättning när de avgår eller inte blir omvalda ska ju jämställas med någon form av a-kassa. Därför känns ledarskribentens "muckarbidrag" helt fel - liksom att minska antalet ledamöter - vi ska inte ytterligare förstärka ett "stockholmsfullmäktige" för från vilka delar av landet tror ni riksdagsledamöterna skulle minska?
 
Dagens bästa nyhet heter "Tango". - en ny nässpray som bryter ned förkylning. Om den håller vad den lovar så borde det bli Nobelpris. Fast det låter väl enkelt - ska inte ens vara receptbelagd. Fast å ansra sidan har många bra botemdel kommit från gamla tiders "husapotek". Sidan 8 i pappers NSD.
 
Undrar om det har något med väghållningen att göra - att hjul lossnar. Häromdagen var det ju en släpvagn -som hakade ur.
 
Idag - just nu - sitter förhoppningsvis både Anne och Thomas i var sitt plan på väg till Stockholm. Och Jens och Hendrik är redan där. Partiråd som tillika är programråd. I skuggan av centerns kommundagar i Örebro! Hoppas ni får trevligt! Vi ses ikväll då jag möter upp på Kallax.
 
Till dess är det bäst att göra mig i ordning för jobb.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback