Urbota korkat

2013-02-09, kl. 07.30
 
Den har legat och tärt - Gästen från Kuriren igår.Sossarnas förslag om obligatorisk förskola från 2 år är förvisso inget jag gillar. Egentligen bara ett slag i luften eftersom ca 80-85 procent av alla tvååringar redan omfattas av förskolan. Istället är förstås s-förslaget ett oblygt sätt att försöka köpa sig tillbak till makten. Ca 5000 kronor mer till familjer - de flesta med rätt god ekononomi - är väl mumma i valrörelsen. Men att som krönikören enkelspårigt tro sig bevisa att sjunkande kunskaper i skolan skulle ha något att göra med att barnen är i förskolan är rent korkat.
 
Nå nu var det nedtecknat - känns redan bättre. Grattis till namnsdagsbarnen Fanny och Franciska - och till Stens kusin Hans i Piteå som fyller år. Hann hinner precis ikapp med åldersmässigt - men vänta bara jag går snart om igen.
 
Blev en lång dag igår - dessutom med korvstoppning av Google och hemsida. Uppstigning 03.45 och åter hemma 23.30. Naturligtvis blev det försening av planet - inte halvtimme kan synas inte så mycket - men eftersom jag redan "offrat" 4 timmar genom att ta ett senare plan för att spara pengar var det lite segt. Dessutom en störande flygresa där passagerarna sprang till toaletten i en omfattning som får varje charter att blekna.
 
Mera korkat; hörde av en kollega att körtkortstillståndet - dvs tillståndet för att övningsköra gäller i 5 år. Glad hade han blivit - som skulle hinna med två barn under tillståndstiden - men se det gick inte. Gällde bara 1 barn/person. Snacka om att suga pengar av folk - men tack och lov är det ändrat nu.
 
Ändrat är också straffavgiften för försenad inbetalning av trängselavgifter 500 spänn har det maxat. Och bästa kollegan han har varit ut för att han påförts massor av såna - för passering i stockholm - trots att hans lilla röda golf aldrig lämnat Uddevalla. Visade sig att någon med en likadan bil tejpat över en bit av E:et och fått till ett F istället. Nå kollegan fick tillbak pengarna så småningom - men inte en ursäkt eller ett öre i ersättning för "sveda och värk".
 
Törs väl inte ta i med korkat när det gäller en bybo - men nog är bäste Jan Bergsten väl enkelspårig och enkeltänkande när han gör jämförelsen mellan Ofog och Pussy Riots. En medveten förenkling - förhoppningsvis - för att få lite knorr på krönikan. Skillnaderna bör varar uppenbara för var och en - Ofog får göra hur många performance de till i Sverige - men det får inte Pussy Riot i Ryssland . Skillnaden kallas yttrandefrihet.
 
Något inkonsekvent också av vice ordförande i LO BD-AC Maria Stenberg. Hon upprörs med rätta över att många norrbottningar står utanför a-kassan - men bara de som utförsäkrats. En hel del av de som står utanför och får leva på försörjnignsstöd är säkert såna som aldrig kommit in i systemet - men någon obligatorisk a-kassa vill vare sig riksdagsledmot Stenberg eller LO-Stenberg ha. Nyhetsartiklar i båda tidningarna - och ledaren i NSD - dock inte utlagda på nätet någon av dem.
 
Härligt horoskop idag - Kuriren - jag samlar på mig mental styrka och min dragningskraft ökar och jag är både mjuk och vänlig. Det blir en härlig dag det här!

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Vill få tipsa om Apatiska för nybörjare på Norrbottens teatern. En helt fantastisk och medryckande uppsättning! Den får ni bara inte missa!

2013-02-09 @ 22:42:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback