Vid sitt rätta namn

2013-02-12, kl. 06.00 - och idag är det Evy och Evelina som äger dagen - grattis.Blev så nyfiken då jag såg att Evy har härkomst från Eva - så jag fick kolla in Evelina också - troligen samma där.
 
Backar bandet till igår - börjar i kronologisk ordning. I morgontidningen gladdes jag över Swedenmark juniors krönika i NSD igår. Blir också så irriterad över att vi inte kan kalla saker vid sitt rätta namn Hur i fridens dar kan vi tala och skriva om hedersvåld och hedersmord - så långt ifrån heder det kan vara. Och varför gör vi samma med begreppet näthat. Varför klistra på det otäcka hatet på internet som är så positivt?  "Fenomet" har har alltid funnits - bara kanalerna att förmedla det som varierat.
 
Hade en superlyxig eftermiddag igår - kom hem redan vid 13-tiden då solen fortfarande smekte och spelade över de vita snövidderna - vidunderligt kallt och vackert. Själv stod jag inte vid spisen och en puttrande gryta med brunabönor. Så småningom kulminerande i en middag med barnbarnen, deras föräldrar och kusinen.Perfekt måltid - ska bara komma ihåg till nästa år att rekommenderad koktid för bönorna är alldeles för väl tilltagen.
 
Bomb högst upp på nättidningarnas menyer - NSD och Kuriren - kärnvapenspräning i Nordkorea. Läskigt!
 
Lite av en bomb också förstås att Luleå förlorade mot Rögle - men det har jag redan sovit på.
 
Aktiehandeln med Northland stoppades igår - ny information i natt eller nu på morgonen. Spänd väntan för många. NSD toppar dock med bild av när första malmen lastas i Narvik - fartyget ligger längs redden - någon sa att det hade varit ännu bättre om man bara sett aktern på den. Inget på Rapport ännu - och nu är det nog bara vädret kvar? Inga nyheter - bra eller dåligt?
 
Iaf dålig nyhet som toppar Kuriren - "Hockeyspelare i rasistskandal" - grova påhopp i matchden mellan Kalix och Vännäs. Så synd när idrottsrörelsen skämmer ut sig.
 
Kom upp i tid idag - halvfem. Så skönt med en lugn och fridfull stund på morgonen, Först med tidningarna - och sen skriva av mig lite här.
 
Idag ser jag framemot en lunch med folkpartivänner och vår integrationsminister Erik Ullenhag. Håller nu bara tummarna för att alla som ska vara med anmält sig - så antal gäster och mat stämmer.Får väl börja med att önska att flygets ankomstid stämmer - med Maria förra veckan krympte vår interna tid till 40 minuter då dagens startades med flygförsening.
 
Har en målsättning till med dagen - besök hos Koskelas. Har inte varit så mycket tid över för egna ärenden sista tiden - men nu ska jag iaf komma till skott med det. Sen får vi se vad det resulterar i. Förhoppningsvis ett bättre seende.
 
Nu tar vi tag i tisdag - den kommer nog att bli toppen bra.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback