Farbror Frej

2013-01-23, kl. 06.30 - idag äger Frej och Freja dagen - namnsdag. Farbror Frej får bli dagens länk - den som ger svart och läsbar text.
 
Undrar om arbetgivare fattar hur mycket mer det får ut av en deltidare - per enhet mätt. Så mycket jag får gjort på mina timmar på jobbet. Eller är det bara min specifika rytm - det vill säga det göras skall ska vara gjort från morgonen och helst innan lunch. Sen blir det inte många knop.
 
Fast träning blev det igår - men det är något annat än jobb. Sen var jag och hälsade på barnbarnen - och Sara fixade de svarta rötterna i mitt annars blonda hår. Tackade nej till bjudmiddag - då jag ätit sen lunch. Hem vid 18-tiden - och efter det blev det inte många knop. Såg programmet om Ulf Adelsohn - som blivit betydligt sympatiskare med åren. GW Persson har ju inte heller tillhört mina favoriter - men nu kommer jag på mig själv att ofta knappa in hans program.
 
Har fått en smakstart idag - bara 15 minuters mornande innan jag kastade benen ur sängen. Tidningarna inhämtades och lästes. Fina budskap i Kurirens horoskop - ska få goda nyheter idag - ett besked som jag väntat länge på. Fast jag har ingen aning om vad det kan röra sig om?
 
Allt mer uppenbart att tidningarna förbereder för att föra över oss från nättidningen till E-kopian. Nättidningen blir mindre och mindre läsvärd, Ta nu steget fullt ut och börja ta betalt - och ge oss valuta för pengarna. Nu är den bara trist - och båda tidningarna lika goda kålsupare.
 
Idag skulle jag velat länka - från båda tidningarna - artikeln om när busspassageraren Marita Lundgren sa ifrån när chauffören hånade flyktingar som åkte med bussen. Jag nominerar henne till de pris som finns för civilkurage! Och glädjande nog var det tydligen flera passagerare som reagerade. Det finns hopp om människorna!
 
Kuriren toppar med att landstinget går miste om nio miljoner i stimulanspengar till psykiatrin. Landstinget och kommunerna ska träffa överenskommelser på att patienter inte hamnar mellan stolarna. Vårt landsting anser sig bedömda strängare än andra - men med tanke på att det inte ens funkade mellan psykiatrin och polisen när en förrymd psykpatient kunde yxmörda en gamling i Arvidsjaur så kanske det kan finnas en del förbättringsområden!
 
Frihet på landsbygden är rubriken på dagens Kurirenledare. Mycket kan jag hålla med om - men lite romantiserad är den allt. Jakt och fiske, ved och snöskottning, kyrkor, idrottsföreningar och andra frivilligorganisationer i alla ära - men lite mer krävs nog för ett bra liv på landsbygden.
 
Gläds över "gästen" idag - som skriver om Nyamko och ger en motbild till Aftonbladets Lena Melin och en del andras skriverier. Har träffat Nyamko ett antal gånger under åren - och känner henne som en genomäkta person. Hon kommer säkert låta tala om sig i andra viktiga uppdrag.
 
Och nu är det dags för mig att förbereda dagens uppdrag. Jobb på förmiddagen - inleder med att få en fikagäst - trevligt. Träning på eftermiddagen. Enda fasta punkterna - sen får jag väl hantera det glada beskedet på det sätt det förtjänar.
 
Ha det riktigt gott idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback