Glad idag

2013-01-24, kl. 06.30 - börjar väl med dagens namnsdagsbarn - Erika, Grattis! Någonstans klingar det något med bondepraktikan och Erikadagen - men det närmaste jag kommer med google är "Erika kan berika" - vi hoppas på det.
 
Och glad - och berikad - blev jag när jag läste Kurirens ledare idag -  "Det är bögarnas fel". Så utförligt beskrivet precis som jag kände igår när jag läste om chauffören som inför sina passagerare vädrade sina personliga åsikter om "nysvenskar". Tänker på "dikten" - om hur det förde bort den ena gruppen efter den andra (kommunister, fackföreningsfolk, homosexuella osv.) - utan att "jaget" i dikten brydde sig . sen förde de bort "jaget" också - men då fanns ingen kvar som kunde protestera. Måste söka fram den - mycket tänktvärd - inte minst efter att jag tagit del av hur hat och förföljelse triggades fram i Hitlers rike!
 
Nöjd med onsdagen - blev en lång dag - med jobb och träning. Avslutade med att sitta på jobbet och invänta en tjej som hyrt in sig i vårt övernattningsrum. Visade sig att hon var lika usel bussåkare som jag - och hamnat ute på Blåmesgränd istället för Loet. Lurad av sin mor som inte informerat om att det är Bodenbussen och inte LLT:s bussar som landar på busstationen. Slutet gott allting gott - själv avslutade jag med soffligg och Uppdrag Granskning.Om en skurk till företagare som lurat hit arbetskraft från Burundi - skulle kräva en egen blogg för att få ut den frustration det programmet skapade.
 
Vill utfärda en varning för kvällspressjournalistik innan ni tar del av denna länk - om att en 35-årig kvinna får handikappersättning för hårspray, rouge, godis och snus. Fast snus fick hon visst inte för då hon redan nått maxbeloppet. Som sagt - det kan finnas omständigheter som vi inte delges - tex att hon i grunden  har handikappersättning för något annat - men annars må jag säga att samhället måste spotta upp sig - inte ska vi bidra till snusning och hetsätning - annan hjälp måste gå att få.
 
Till avdelningen skärpning för vi också förslaget - som tydligen är i skarpt läge . om TV-licens för datorer, Det går inte längre att motivera en särskild TV-licens - inte ens för att rädda kvar jobb i Kiruna. Köttskatten för vi även dit - måste finnas andra vägar att gå. Hur många sidor tror ni en sån lag skulle innefatta - innan alla som inte ska drabbas undantas - tillexempel köttproducenter med miljöstuk?
 
Vad dagens nyheter blir vet vi inte - men hoppas på glada. Dock hävdar horoskopet i Kuriren att jag kommer att riskera att göra ett ödesdigert misstag. Och andra sidan stämde de inte igår - inget glatt efterlängtat besked . inte.
 
Men jag litar på att Erika-kan-berika. Jobb, fotvård, träning och dejt med yngsta barnbarnet är en bra grund att börja med. Och så en trevlig (manlig?) statsekreterare till Maria Arnholm. Regeringen utser väl idag?
 
Sköt om der.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback