Jaktgudinnans dag

2013-01-29, kl. 06.45 - och Diana - jaktgudinnan har namnsdag idag. Grattis till Diana i Jokkmokk - och alla övriga "jaktgudinnor".
 
Så blir det en kortisblogg igen - har nämligen en busstid att passa. Ja - några har jag väl att välja på - siktar på 08.10. Jag lämnade nämligen bussen på jobbet igår. Efter konsultation hos kusinen. Hon påstod att det snöat så mycket att snön gått över hennes stövelskaft. Nu var väl detta till någon del en överdrift - men det räckte iaf till 1 timme och 15 minuter med snösläden - och detta efter att traktorn gjort sitt. Var för ett ögonblick - under dagen igår - beredd att ansluta mig till klagokören över snön - men det var riktigt härligt att få den utevistelsen. Och nu är det putsat - och ingen mer snö än. Fast jag får väl mitt lystmäte när jag ska skotta fram bilen på jobbet!
 
Northland och Pajala toppar båda tidningarna. NSD hävdar att "Pajala håller andan" - med Kuriren skriver om "Raset".
 
En annan Pajala - med odelad glädje - Magdalena som är uttagen till VM i Val di Fiemme. Känns som om hon kämpat länge - hoppas hon får utdelning nu.
 
Lite läskig rubrik i NSD - om yxmördaren som var på väg till skolan. Så läskig rubrik - att den till och med lagts ut på nättidningen.
 
Lite läskig - och skämmig - nyhet från TV:n också. Fler försenade tåg här i norr än i ssöder. Nu kan vi inte längre skratta åt dem som inte klarar vintern. Fast det kanske är tjenligt åt oss! Fast i NSD:s artikel sägs att det inte är oväntat - kanske inte beror på snö och kyla - utan den sävlighetv som fördomar pådyvlar oss. 
 
Slut i den här rutan - nervöst att ha en tid att passa. Nu planeras för bussåkande, jobb och träning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback