Livsandar

2013-01-07. kl. 06.30
 
Och idag så är det August och Augusta som har namnsdag. Båda namnen i släkten. Själv sitter jag just nu ganska exakt på den plats där S,A.Nilsson satt varje morgon - och A:et står för August. Skickar ett grattis till andra dimensionen och hoppas att alla August och Augusta bland oss här får en riktigt fin namnsdag.
 
Och så gratulerar jag  Iris och Maj-Britt på deras födelsedagar. Iris ( brukar gissa fel) 54 och MB aktningsvärda 91!
 
Skitförkylningen har präglat helgen. Och däremellan basket. Men det senare till mycket glädje. Lisas lag tog sig till final i Hericup i basket. Och vann. Tjejernas iver, energi och glädje smittar och har hållt mig på benen. Och "Restaurang Ovanpå" levererade matlåda i trappen igår - också ett inslag till att hålla mig pigg. Feberfri idag - och nu har jag avverkat en dryg halvtimmes snöskottning. Bakterier ut - livsandar in.
 
Tidningarna förstås lästa. Kuriren ger mig tanken om att det alltid är svårt att veta vad som kom först - ägget eller hönan. "Det är för få som bygger bostäder" är ettanrubrik idag. Och det kan jag hålla med om. Men jag måste tillstå att jag aldrig hört någon som flyttat härifrån för att det inte fått bostad - däremot många som flyttat för att de inte fått jobb. Thålin nämner studenter - intressant - möjligen flyttar dessa om de inte får bostad - och öker jobb på och från annat håll. Värt att fundera vidare över och se om det går att göra något åt, Men framförallt viktigt att se till att bostadsbyggande och tillgång på arbete är kommunicerande kärl - skriver jag som varit med om att besluta om kallställning av hyreshus ute på Porsön.
 
NSD:s gåva till alla jantdiggare är en lista över Norrbottenspoltikernas inkomstliga. Är det relevant och intressant att redovisa att politikerna Anders Sundström (NS) (ej att förväxla med Folksamchefen Anders Sundström som tjänar betydligt mer) har en taxerad inkomst på nästan 4 miljoner.När man måste inleda artikeln med att förklara att han inte fått inkomsten som politiker - utan för att han sålt sina föräldras fastighet i Stockholm. Dplig journalistik enligt min mening. Själv skulle jag gärna se att NSD fick Leif Wkman uttala sig om hur han kunde ha mage att dribbla av skattebetalarna miljoner i extra inkomster.
 
Idag är en ny dag - inledning på de sk oxveckorna som inte slutar för den vecka jag fyller år - i slutet av mars. Några timmars jobb idag. Ingen träning känns det som just nu iaf. Viktväktarna borde det bli...
 
Nu kör vi!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback